Aerostar Bacău- Atletico Vaslui (vineri, ora 17.00, stadion „Aerostar”). Etapa a 24-a a Ligii a III-a se deschide vineri. Se deschide pe „Aerostar”, cu întâlnirea dintre echipa gazdă pregătită de Mișu Ionescu si Atletico Vaslui. Rămâne însă de văzut dacă meciul se va juca.

Sau cât din el se va juca. Aflată în colaps financiar și sportiv, Atletico a înregistrat până acum o neprezentare, iar la precedenta vizită în Bacău, pentru jocul cu Sport Club, a deplasat un lot redus numeric, meciul încheindu-se în min. 22, la 4-0 pentru băcăuani, după ce vasluienii rămăseseră în numai șase jucători.

„Noi ne-am pregătit normal, în ideea că partida se va disputa până la urmă”, a fost mesajul „aviatorilor”, care vor să întrerupă seria înfrângerilor, în număr de trei. În plus, Aerostar are de luat și o revanșă după eșecul din tur: 2-6 la Vaslui.

Nici nu-i va fi greu, în condițiile în care Atletico a pierdut toate cele șapte partide din 2017, înregistrând un goalveraj de 1-27!

Sport Club Bacău- Olimpia Râmnicu-Sărat (sâmbătă, ora 17.00, stadion „Letea”). Sport Club continuă să câștige puncte pe terenul de joc. Și, din păcate, continuă să le piardă la Comisia de Disciplină a FRF. Ultima penalizare de două puncte a fost dictată săptămâna trecută, într-unul din cele șase dosare aflate pe rol la Federație în care clubul băcăuan figurează ca datornic.

„Noi sperăm să recuperăm aceste două puncte care ni s-au luat pe nedrept, mai ales că avem actele care dovedesc faptul că am plătit tranșa respectivă către CSM Pașcani”, a anunțat conducătorul SC-ului, Sebi Păuceanu. Până vor recupera cele două puncte, Andrei Întuneric și compania se pregătesc să obțină cel de-al cincilea rezultat pozitiv consecutiv. Adversară le va fi Olimpia Râmnicu-Sărat, o echipă care nu prea știe ce-i aia remiză. În acest context, rezultat pozitiv ar rima cu o nouă victorie pentru Sport Club.

Programul complet al etapei a 24-a: Aerostar Bacău- Atletico Vaslui, SC Bacău- Oimpia Râmnicu-Sărat, Sporting Liești- Știința Miroslava, Olimpic Cetate Râșnov- CSM Pașcani, Sportul Chișcani- AFC Hărman, Metalosport Galați- Csikszereda Miercurea-Ciuc, Avântul Valea Mărului- AFC Odorheiu Secuiesc.

Clasamentul Seriei I

1. AFC Hărman 21 15 4 2 47-12 49p.
2. Csikszereda 21 14 5 2 44-13 47p.
3. Știința Miroslava 21 14 3 4 48-25 45p.
4. Aerostar Bacău 22 10 5 7 32-22 35p.
5. CSM Roman 22 10 3 9 38-40 33p.
6. Sporting Liești 22 9 4 9 29-25 31p.
7. Olimpia R. Sărat 22 9 2 11 30-26 29p.
8. Atletico Vaslui 21 9 2 10 36-41 29p.
9. Av. V. Mărului 21 9 2 10 37-46 29p.
10. Cetate Râșnov 22 7 5 10 23-26 26p.
11. Metalosport Gl. 21 7 4 10 17-26 25p.
12. AFC Odorhei 21 6 3 12 19-47 21p.
13. CSM Pașcani 21 6 2 13 34-52 20p.
14. Sportul Chișcani 22 3 3 16 14-47 12p.
15. SC Bacău 22 7 5 10 40-40 -20p.*
* Penalizări dictate de Comsia de Disciplină a FRF.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. INCREDIBIL | Atletico Vaslui câştigă la “masa verde” meciul în care a vrut să folosească jucători pe fals şi a părăsit terenul în minutul 17, la 4-0 pentru SC Bacău

  Situaţie incredibilă în campionatul Ligii 3. SC Bacău pierde la “masa verde” meciul cu Atletico Vaslui din etapa a 22-a a Seriei 1, partidă întreruptă în minutul 17, la scorul de 4-0 pentru băcăuani, după ce formaţia oaspete a rămas în şase jucători. Băcăuanii au folosit un jucător în stare de suspendare.
  Gruparea vasluiană riscă să fie exclusă din campionat de FRF, după ce runda trecută nu a ajuns la timp la partida cu Aerostar Bacău, fiind astfel la a doua abatere de acest gen. Comisia de Disciplină şi Etică a FRF nu a dat un verdict în şedinţa de miercuri, astfel că Atletico poate juca în această rundă, ca apoi să îşi afle soarta.

  SC Bacău, echipă care în acest sezon a acumulat pe teren 29 de puncte, însă care a fost depunctată de FRF cu 46 din cauza unor litigii mai vechi ale vechii conduceri, astfel că e ultima clasată în Seria 1, pierde la “masa verde” (0-3) jocul din etapa a 22-a, de pe teren propriu, cu Atletico Vaslui. Băcăuanii aveau 4-0 în minutul 17 (marcatori: Andrei Întuneric 9′, Mihai Vântu 11′, Alexandru Tătaru 12′ şi Claudiu Filip 16′), iar arbitrul punea punct meciului după ce Atletico rămânea în şase jucători. Portarul Cernat s-a accidentat şi vasluienii, care începuseră partida cu şapte jucători, nu au mai avut cum să continue.

  Interesant este şi faptul că Atletico a vrut să folosească mai mulţi jucători pe fals în acest meci, pentru a avea măcar un prim “11” complet, însă băcăuanii au cerut confruntarea celor trecuţi pe foaia de arbitraj. Astfel s-a ajuns în situaţia să se înceapă meciul cu şapte jucători.

  Gazdele nu au fost însă atente la proprii jucători trimişi pe teren, deoarece l-au trimis pe teren pe Ciprian Dediu, aflat în stare de suspendare. Departamentul Competiţii al FRF s-a sesizat tocmai acum, după trei săptămâni de la joc, şi a disctat victorie la “masa verde” pentru Atletico Vaslui.

  “Clubul Sport Club Bacău în baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art. 34 din RD se sancţionează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei Atletico Vaslui) şi i se aplică o penalitate sportivă de 635 lei”, e senţinţa Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF din 26.04.2017.

  “Da, am văzut clasamentul şi faptul că ni s-au scăzut trei puncte. Chiar nu înţeleg de ce. Nu ştiu, am să mă informez şi eu. Nu am primit nicio decizie deocamdată. A văzut că ne-au luat puncte, dar nu ştiam exact de ce. Am şi eu un delegat care se ocupă… când vine, când nu vine. El ţine cartonaşele galbene şi ştie. Asta e. Oricum, la câte puncte am avut pierdute, minus trei acum nu e problemă. E vorba că am cheltuit bani, 40 şi ceva de milioane la meci. Puteam să nu mai jucăm şi sănătate. În fine. Noi continuă şi am speranţe că vom fi în Liga 3 şi de la vară. Acum mai am un caz la FRF. O şcoală din Paşcani vrea bani pentru acelaşi jucător pe care îmi cere şi CSM Paşcani. Fiecare trage de mine să ia nişte bani. Cum e acum… dacă un jucător a jucat la tine acum nu ştiu câţi ani, văd la ce club a mai jucat şi îţi cer bani pentru dreptul de formare sau de compensare. Te loveşte din toate părţile”, a spus, pentru Liga2.ro, Sebastian Păuceanu, preşedintele echipei SC Bacău.

  Iată ce spune regulamentul:
  Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
  10.1 Folosirea într-un joc oficial a unui jucător aflat în stare de suspendare sau fără drept de joc se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait. Abaterile privind folosirea neregulamentară a jucătorilor extracomunitari şi a jucătorilor aflaţi în stare de suspendare, pentru cumul de cartonaşe galbene sau pentru eliminări (cartonaşe roşii) se urmăresc din oficiu la sesizarea departamentului activităţi sportive/competiţii al FRF/LPF/AJF.

  Articolul 34 – Pierderea jocului cu 3-0 (forfait)
  1 Echipele sancţionate cu forfait sunt considerate că au pierdut jocul cu scorul de 3-0.
  2 Dacă diferenţa de goluri la sfârşitul jocului respectiv este mai mare de 3-0, se va menţine rezultatul din teren.

  FRF amână verdictul în cazul excluderii Vasluiului

  Cât priveşte decizia Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF în cazul neprezentării echipei Atletico Vaslui, în etapa a 24-a a Seriei 1 a Ligii 3, la meciul de la Aerostar Vaslui, federalii nu au dat niciun verdict şi au amânat cazul pe data de 3 mai 2017.

  “CS Aerostar Bacău – Atletico Vaslui / Termen 03.05.2017 în vederea emiterii unei adrese către clubul Atletico Vaslui”, e răspunsul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF după şedinţa din 26.04.2017.

  “Nu ne-a anunţat nimeni şi nici nu am făcut-o pe site, pusă de comisie. Comisia de judecată ar fi trebuit să ia o decizie foarte repede în acest caz: ori 3-0, ori reprogramare. Sincer, noi am vrea să jucăm, să joace copiii noştri”, a spus, pentru Liga2.ro, Valeriu Voicu, conducător al Aerostar.

  Astfel, Atletico Vaslui a fost programată să joace astăzi meciul din etapa a 25-a, de pe teren propriu, de la ora 17:00, cu Sporting Lieşti, iar conducerea clubului a decis să trimită pe teren juniori de la grupele 2001 şi 2002, alături de patru-cinci jucători rămaşi din “vechea gardă”. În cazul în care va fi exclusă din campionat, Atletico va pierde toate jocurile din retur la “masa verde”, atât pe cele desfăşurate deja, cât şi pe cele pe care urma să le joace.

  Atletico Vaslui a ajuns cu întârziere la Bacău, pentru partida pe care o avea cu Aerostar, după ce arbitrul Ionuţ Ignat (Suceava) a fluierat finalul meciului pentru neprezentare. Delegatul echipei vasluiene şi câţiva dintre jucători au ajuns după 25 de minute de la ora la care ar fi trebuit să înceapă jocul, însă nu au mai putut face nimic. Oficialul lui Atletico a invocat că au fost opriţi pe drum de două echipaje de poliţie, care le-ar fi interzis să meargă mai departe din cauza ninsorii.

  Atletico Vaslui e la a doua abatere de agest gen, de neprezentare. În etapa a 21-a,conducătorii clubului au anunţat că nu pot orgniza meciul de pe teren propriu cu CSM Roman, astfel că au pierdut la ”masa verde”.

LĂSAȚI UN MESAJ