Am avut o campanie electorala aparent civilizata. Au lipsit galetile, uleiul, faina, autobuzele electorale. Daca aceasta lipsa inseamna civilizatie, avem o problema majora. Profitând de minunea numita net si de inventia lui Gutenberg, unii candidati au turnat tot veninul sufletului lor in aceasta campanie.

A fost pentru ei ocazia vietii pentru a demonstra ca sunt locuiti de mahalaua spiritului. Fara doctrina, cu platforme electorale de care râdea in hohote si pustimea, acestia au preferat, ca strategie de urna, atacul grobian impotriva contracandidatilor sau presupusilor sustinatori ai acestora. Daca acestia ar fi fost toti analfabeti, ar fi avut o scuza. Din pacate, printre ei am zarit si spirite care au patalamale mioritice cu mofturi de savantlâc.

Multi dintre acesti huligani ai moralei au primit un reject electoral de pomina: nu i-au votat nici macar fostele amante pe care le evoca duios in albumul lor de peștera. Mai mult, unii au intrat intr-un fel de depresie post-electorala, refuzând orice evadare din vizuina lor, dupa alegeri. Cunosc un caz in care, alertati de lipsa sa din peisajul public vreme de trei zile, dupa verdictul urnelor, vecinii au vrut sa alerteze 112.

PUBLICITATE

E drept ca alti huligani ai moralei au primit Ok din partea “publicului votator”, cum zice un amic transnistrean, chiar daca se aflau dupa gratii, dar sunt semne care ne spun ca si acestia, pe masura ce Justitia va reusi sa argumenteze ca nu este infestata de politic, vor fi aruncati in pubela reziduurilor democratiei.

Nenorociti avortoni ai spiritului, huliganii moralei – care si-au facut mendrele sub ochii ingaduitori ai politistilor si ale altor autoritati lase ale statului nostru de drept schiop – isi vor primi “recompensa”.

Pe sase dintre acestia ii voi chema chiar eu in instanta. Unii dintre ei, mahalagii ai atacului la persoana, sunt vinovati si de distrugerea spiritului istoric elevat al unor partide istorice precum P.N.T.C.D. sau P.N.L., desi, in mintea lor ratacita printre boschetii promiscuitatii discursului, continua sa creada ca sunt niste genii neintelese. Suntem acaparati, intr-o lume asediata de pestilentiatate, doar de problematica gunoiului clasic, de pubela. Va veni, desigur, o vreme in care vom fi preocupati major si de aceste gunoiae ale spiritului, huliganii moralei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ