Hramul Bisericii Romano-Catolice “Ss. Petru si Paul” din Bacau se va celebra duminica si va incepe la ora 11 cu liturghia solemna de hram. Vor sluji in altar numerosi preoti din Bacau, dar si din alte localitati ale Moldovei.

Sunt asteptati sa participe la sarbatoare câteva mii de credinciosi din Bacau, dar si din localitatile invecinate. “Petru a fost ucenicul lui Cristos, cel dintâi dintre apostoli, lui incredintându-i Isus cheile Bisericii, arata pr. Iulian Robu.

A murit pentru Evanghelie la Roma, fiind rastignit cu capul in jos in anul 64 d.C. Paul a devenit crestin in urma miracolului de pe drumul Damascului.” Petru si-a dedicat viata raspândirii Evangheliei in tot Orientul si a intemeiat foarte multe comunitati crestine.

PUBLICITATE

A murit la Roma, taindu-i-se capul, in anul 67 d.C. Sfintii Petru si Paul sunt fondatorii Romei crestine, patroni ai orasului Roma, ai multor localitati din lume, inclusiv ai Municipiului Bacau. Biserica “Ss. Petru si Paul” din Bacau a fost construita in anii de dupa caderea regimului comunist si a fost sfintita la 20 noiembrie 2005. In interiorul bisericii, in prezbiter, in stânga si dreapta tabernacolului, se afla statuile celor doi mari sfinti patroni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ