În ziua de 07.04 a.c. in jurul orei 11.30, pe timpul executării unei patrulări intercomunale în zona comunei Gioseni, vizând şi prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic, jandarmii din cadrul unui echipaj mobil de ordine şi siguranţă publică aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au observat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 46 de ani, care se pregăteau pentru a transporta material lemons.

După ce aceştia au fost opriţi şi identificaţi de către jandarmi, fiind întrebaţi despre provenienţa materialului lemons, bărbaţii au declarat că au tăiat 750 de araci din specia salcie din zona sitului Natura 2000, arie naturală protejată aflată în custodia Centrului Regional de Ecologie Bacău.

Drept urmare, jandarmii au întocmit persoanelor respective actele de constatare pentru încălcărea prevederilor art. 107 alin. (1) din Legea 46/2008 – Codul Silvic, acestea fiind predate lucrătorilor de poliţie pentru continuarea verificărilor în acest caz, iar aracii reprezentantului Centrului Regional de Ecologie Bacău, valoarea prejudiciului urmând să fie stabilită de către instituţia respectivă.

PUBLICITATE

În aceeaşi zi, la ora 22.00, jandarmii au surprins în dreptul barajului de acumulare din comuna Galbeni, un bărbat care transporta cu ajutorul unui atelaj hipo material lemons (buşteni de cireş şi stejar), fără a avea documente legale, în vederea comercializării. Respectivul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar atelajul hipo şi materialul lemnos predate Ocolului Silvic Nicolaie Bălcescu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ