Initial, fostul fotbalist Gica Popescu intentiona sa ridice aici un imobil cu 20 de etaje / foto Ioan Bisca

Inca de la sfârsitul verii, in zona fostelor birouri ale firmei Diana Forest de pe Calea Marasesti nr. 108 (zona Orizont), lucrurile au inceput sa devina animate, semn ca proprietarul intentiona sa schimbe, oarecum, fata locului.

Pâna la acea vreme, pe acolo, se aciuasera grupuri de oameni ai strazii, care, de multe ori, provocau scandaluri, pe fondul consumului de alcool, iritând locuitorii din zona. In plus, zona, lasata de multi ani in paragina, devenise un adevarat focar de infectie, fiind plina de dejectii, lucruri abandonate de locatarii provizorii sau de altii.

Cladirile aratau ca dupa razboi, mai ales dupa ce tiganii care colectau fier vechi au taiat cam tot ce se putea, de la calorifere, tevi sau orice obiect care continea metal. „In vara, am numarat cel putin sapte basculante cu resturi de prin cladire. Va dati seama, in timp, s-au adunat tot felul de lucruri, plus ce au mai carat si amarâtii care dormeau pe acolo”, povestesc angajatele pravaliilor de peste drum de fostele birouri.

De la Gica Popescu, la actionari din Bacau

Interesant este ca, pâna anul trecut, cladirile figurau in proprietatea fostului fotbalist Gica Popescu, cel care achizitionase imobilele prin una dintre firmele sale de imobiliare, GP Holding Invest SRL. Aici, urma sa se ridice un imobil impresionant, cu 20 de etaje, care ar fi umbrit blocurile turn din zona, dar ar fi dat stralucire zonei.

Numai ca, probabil, in urma pierderilor provocate in timp (care ridicase cifra datoriilor la aproape 15 milioane de lei) si din cauza amenzilor pe care le primise de la Politia Primariei, precum si a injuraturilor locatarilor, fostul sportiv a fost nevoit sa renunte la grupul de cladiri abandonate. Cert este ca, pentru adresa Calea Marasesti nr. 108, primaria a eliberat, in data de 30.06.2014, autorizatia de construire cu numarul 23, pe care figureaza doua nume, Constantin Vlase si Cristinel Costel Comenescu.

In schimb, pe panoul afisat in apropierea santierului, beneficiar este firma Fast Running SRL, cu sediul in Bacau, str. Nicolae Balcescu, având ca obiect principal de activitate „transporturi”. Realitatea este ca, desi autorizatia a fost eliberata pe numele celor doi amintiti mai sus, ulterior a fost preluata prin contract de comodat, pe o perioada indelungata de timp, de firma de transporturi din Bacau. Cert este ca, pâna in august 2017, lucrarile ar trebui finalizate. Deja, o bucata din cladire a disparut, in vreme ce la etaje au aparut balcoane. Initial, se vorbea de un spatiu de cazare destinat sportivilor, apoi de un stabiliment pentru persoane vârstnice, variante infirmate, insa, de reprezentantii firmei beneficiare.

„Deocamdata, proiectul este pentru spatii de cazare in regim hotelier. Obiectivul care, cel mai probabil, va fi clasificat cu 3-4 stele turistice, va dispune, la final, de 30 de camere de cazare si de locuri de parcare”, a declarat Danut Cojocaru, administratorul firmei Fast Running.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ