În România, ziua de 27 martie a fost declarată Zi Națională, purtând în sine o puternică geneză patriotică. Și la Bacău, Ziua Unirii Basarabiei cu România Mare s-a sărbătorit fastuos, sub ritmuri tradiționale moldovenești aduse de peste Prut.

Centrul orașului Bacău a îmbrăcat straie de sărbătoare, cu ocazia celebrării a 98 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Au fost înaintate idei, care au prins viață datorită studenților implicați activ în Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni. Aceștia au readus acasă dansul popular și sincera bucurie de a fi alături de frații români pe pământ ancestral.

În acest sens, elevii și studenții basarabeni din Bacău au reconstruit euforia celor dornici de unire și prietenie. Miezul zilei de 27 martie i-a surprins pe tineri într-un dans jovial, desfășurat în Piața Tricolorului, dans la care au fost ispitiți până și cei care au venit doar să admire fervoare din miezul orașului.

12895289_1016340868411949_142892850_n

Atât basarabenii, cât și băcăuanii au fost invitați la festivitatea organizată de Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni. Hora Unirii n-ar fi fost posibilă fără fiecare personalitate participantă, care s-a lăsat cuprinsă de melodicitatea și voia bună înnăscută astăzi pe plai românesc, la fel ca acum 98 ani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ