„Ți-am dat un inel” sau „Cât de departe”. Este clar e vorba despre celebra trupă de pop-rock Holograf care anul acesta împlinește 40 de ani de activitate. Debutul discografic a avut loc în 1978 cu piesa „Lungul drum al zilei către noapte”, solist la vremea aceea fiind Ștefan Rădescu.


PUBLICITATE

De atunci și până astăzi trupa Holograf a strâns 126 de melodii în 25 de materiale discografice și video și a cântat în diferite formule, astăzi fiind formată din Dan Bittman-voce, Petrus Andrei Mihai-voce, Edi Petroșel-tobe, Tino Furtună-claviaturi, Romeo Dediu-chitară și Iulian Vrabete-bass. Primul abum integral a apărut în 1983 – „Holograf 1”, solist fiind Gabriel Cotabiță, iar din 1987 a venit de la Iris Dan Bittman.

Atunci s-a lansat „Holograf 2”, celebru la vremea respectivă pentru cântece ca „Balada pescarului amator” sau „Umbre pe cer”, piesă apreciată și la nivel european. Au urmărat nenumărate succese pentru Holograf, fiind destul de greu să apreciezi care a fost cea mai bună piesă „ever”. Cu toate acestea s-a spus de către unii critici muzicali că „Holografica” din anul 2000 a fost albumul de maturitate al lui Bittman și compania, iar din 2012 și până în 2015 „Cât de departe” a fost cea mai difuzată piesă la posturile de radio România. Sigur, despre Holograf ar fi foarte multe spus.

Probabil cel mai important moment va fi aniversarea de 40 de ani care va fi marcată cu un super spectacol pe 10 octombrie la Sala Palatului din capitală. Până atunci însă, pe Holograf îi puteți vedea live duminică, 9 septembrie, pe scena festivalului „Zilele Municipiului Moinești”.

Alte articole