Parcul Industrial HIT se va mari, anul acesta, cu 30.000 mp si noi unitati de productie. Adrian Iordache, directorul societatii, a cerut Consiliului Judetean (CJ) Bacau sa aprobe demararea procedurilor de extindere, aratând ca “exista cereri ferme din partea unor clienti ai parcului industrial de a concesiona teren in cadrul acestuia in vederea construirii de noi capacitati de productie din fonduri private, constructii planificate a fi demarate in toamna acestui an.”

In sedinta CJ, in sprijinul acestui proiect a intervenit presedintele Dragos Benea, care a vorbit despre locurile de munca nou create la Hemeiusi. Pentru aceasta investitie, din bugetul judetului nu va fi cheltuit niciun leu, firmele private fiind cele care vor construi aici, cu conditia ca CJ Bacau si CL Hemeius sa aprobe concesionarea terenului.

Un miliard de lei din taxe!

Inainte de a vota, Mihai Ichim, PNL, a vrut sa stie “care este obiectul muncii câtorva firme care au activitate acolo si ce venituri aduc acestea”. Adi Iordache a explicat ca la HIT sunt 491 de angajati si capacitati de productie in valoare de 3,7 milioane de euro, insa “investitiile in echipamente depasesc opt milioane de euro.”

PUBLICITATE

Cât priveste profilul, firmele din cadrul HIT produc echipamente electronice, “componente la gata pentru marile case auto din Europa, mase plastice de inalta tehnologie pentru industria energetica, electrica si auto si, in fine, exista si 60 de angajati care lucreaza in programare.” Firma care vrea sa dezvolte afaceri la HIT – SC Tecnostamp Triulzi East SRL – va investi 3 milioane de euro intr-o unitate de productie care va avea o suprafata desfasurata de 8.000 mp. Exista, insa, inca o firma care studiaza posibilitatea de a-si transfera fabricile la Hemeius in 2014-2015.

“Despre acest obiectiv s-a discutat in fel si chip de-a lungul timpului. Iata, acum avem posibilitatea sa constatam ca se intâmpla si lucruri bune la HIT si ca exista, acolo, sute de locuri de munca create de la zero” – spune Dragos Benea, presedinte CJ Bacau.

“Acest client va construi o capacitate de productie in valoare de 3 milioane de euro. Chiar daca investitia nu va fi proprietatea CJ Bacau, va aduce statului venituri de un miliard de lei pe an din taxe si impozite” – a declarat Adrian Iordache, director HIT Parc.

Dupa apatia din primii cinci ani, HIT Parc a evoluat surprinzator. De la o cifra de afaceri de 6,5 smilioane de euro in 2010, anul acesta va ajunge la 18 milioane de euro. Suma totala incasata de stat drept taxe si impozite se apropie de un milion de euro. Investitiile private au ajuns la 11 milioane de euro, din care 3 milioane reprezinta valoarea constructiilor. In luna mai, Vimercati East Europe a inaugurat o noua capacitate de productie in valoare de 1,5 milioane de euro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ