35 de copii bolnavi incurabil se bucura, saptamânal, de compania cailor de rasa de la Hemeiusi

Este al treilea an consecutiv de când Asociatia „Lumina” din Comanesti a reuseste sa le aduca momente prelungite de bucurie micutilor pe care-i are in grija, asigurându-le, saptamânal, timpi de joaca in compania cailor de rasa. In acest proiect, Asociatia „Lumina” ii are ca parteneri pe inimosii salariati de la Club Sportiv Ecvestru (CSE) „Decebal”.

„Copiii sunt veseli, binedispusi. Intotdeauna, se creeaza un atasament al copiilor fata de animal si invers, pentru ca animalul simte fiecare miscare, fiecare nerv, fiecare vibratie. Este un cal temperat, antrenat special pentru asa ceva, un cal de scoala”, spune Cosmin Radu, angajat al CSE „Decebal”.

PUBLICITATE

Cu ajutorul cailor de rasa, organizatia le asigura un plus de îngrijire paliativa copiilor si tinerilor din judetul Bacau, afectati de o boala incurabila. Astfel, prin intermediul hipoterapiei, micutii beneficiaza de câteva ore nepretuite de fericire.

„Echipa de la CSE Hemeiusi ne trimite aproape saptamânal câte un cal.

Este un cal special, foarte blând, iar copiii il asteapta cu mare bucurie de fiecare data. Vom face asta pâna in luna octombrie, atâta timp cât vremea ne va permite”, a spus Mara Matei, fundraiser la Asociatia „Lumina”.

In proiect, sunt inclusi zeci de copii si tineri bolnavi incurabil, beneficiari ai serviciilor de îngrijiri paliative oferite de Asociatia „Lumina” prin Centrul de zi „Albert” din satul Luncani, comuna Margineni.

Alaturi de hipoterapia, psihoterapia, kinetoterapia si terapia prin pictura, micutii au parte si de servicii de consiliere emotionala si suport pentru depasirea situatiilor de criza survenite pe parcursul bolii.

„Isi depasesc conditia, trecând mai usor peste faptul ca, astazi, sunt in scaun cu rotile si privesc lumea de jos in sus, iar când sunt calare pe cal, ei sunt deasupra, raportul s-a schimbat cumva. In felul acesta, observa diferenta, ca pot privi si ei lumea de sus”, a spus Mihaela Dumitrache, directorul executiv al Asociatiei „Lumina”.

Din pacate, din lipsa de resurse, doar jumatate dintre cei peste 70 de copii aflati in grija Asociatiei se pot bucura de compania cailor de rasa.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ