1 decembrie 2023
OpiniiEditorialHidra care ține prizonieră o țară

Hidra care ține prizonieră o țară

În România, unii au șansa de a deveni milionari, din poziția de angajați. Și nu e vorba despre cei care, înainte, au fost miliardari, „sărăcind” peste noapte. Nicidecum. Discutăm despre indivizii care, de decenii, pe lângă retribuțiile nesimțite (care, iată!, constatăm că nu le mai ajung), pretind și șpăgi, cu mult peste salariile lor de lefegii. Pesemne că mulți dintre noi nici nu știm să numărăm până la un milion, darmite să îl mai și avem prin portofele. De altfel, nici nu cred că cineva, vreun om modest din popor, ar fi avut, vreodată, răbdarea să contorizeze atâta bănet.

Dimpotrivă, majoritatea dintre noi numărăm mărunții care ne-au rămas până la următorul salariu sau pensie. Și atât. Știe cineva cum au apărut milionarii la noi? Am convingerea că niciunul din muncă cinstită, la stat. De treij’de ani „Famiglia”, acea caracatiță de slugi și servitori, formată după ’89, din foști membri și adulatori ai detestatului PCR, și-a împărțit, bucată cu bucată, averea României. Și asta grație corupției, cât China, de la noi.

De trei decenii, o mână a spălat-o pe cealaltă. Partea și mai tristă e că nu-l vezi pe niciunul dintre miile de penali chinuindu-se prin pușcării, cu averile confiscate și pensiile „aliniate” la nivelul celor de CAP. Abia acum, (probabil, dintr-o vendetă politică sau o „corecție” aplicată vreunui nesupus) au mai început să cadă capete prin vecini, începând cu șeful „boașcă” de la Vaslui, desființat într-o plicticoasă campanie rostogolită în ziare și la TV, care mai mult a răcorit poporul, decât … Insuficient, aș zice, cât să scape țara de hidra care o ține prizonieră, de-atâta timp.

Căci, „frați” de șpagă, „farmazoni” de tot felul care-au căpușat țara, interlopi politici care-au ținut sub papuc județe-ntregi, sunt cu nemiluita, peste tot prin țară. Să facă, onor, autoritățile controale prin Consiliile Județene de peste tot, chiar și pe la slăvitul și prea mult lăudatul bihorean, și jur c-ar găsi o duzină de „buzați”, cu tot cu amantele secretare și liotele de lingăi care nu fac nimic o zi întreagă. Cădea-vor, oare, toți în gurile de canal descoperite ale procurorilor?

Mai curând aș crede că „executații” de acum sunt dintre cei care n-au mai răspuns la apel, gângurind zgomotos împotriva partidului care i-au făcut „oameni”. Sunt lacomii stăpâni care, prin ticăloșiile lor, i-au întrecut și pe boierii din trecutul întunecat al României. În urma lor, unii desfac șampaniile, alții dau buzna prin farmacii.

Eu încă îi aștept pe guvernanții patrioți, cu drag de țară și popor, care vor pune pe picioare un sistem prin care averile dobândite ilicit, sub niciun chip justificate, vor fi împărțite sărmanilor și bolnavilor. Sau poate pentru a subția deficitul bugetar de care doar par că se îngrijorează guvernanții, în propaganda lor deșănțată. Căci, după cum se-anunță, greul va fi dus, mai mult, de mediul de afaceri și de angajații din „privat”, slujbașii de la stat primind, în continuare, privilegii peste privilegii. Cei mai mulți dintre ei.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri