Valea Tazlaului, codrii si satele ce inconjoara Helegiul au rasunat de melodiile maiestrit interpretate de Orchestra „Lautarii” din Chisinau, condusa de maestrul Nicolae Botgros. Melodiile au curs una dupa alta, spre bucuria sutelor de spectatori adunati. Alaturi de Nicolae Ciubotaru, Lidia Bejenaru si Nicolae Hlib, Orchestra „Lautarii” a venit la Helegiu si cu un interpret al melodiilor oltenesti, Nicusor Iordan, precum si cu Laura Lavric, cunoscuta solista a cântecelor din Moldova.

Aceasta orchestra, fara de pereche in tot spatiul românesc, a interpretat numeroase melodii instrumentale, iar dirijorul sau, Nicolae Botgros, a sustinut un moment de virtuozitate de peste 15 minute, la vioara.

El a prezentat melodii de neuitat, pe care a marturisit ca le cânta inca din copilaria sa. Recitalul sau s-a incheiat cu Ciocârlia, la care spectatorii prezenti au strigat intr-un glas: „Bravo!”. Primarul comunei Helegiu, Mihaela Badic Geaboc, a urcat pe scena si a declarat:

PUBLICITATE

„Am ramas aproape nemiscati sa nu pierdem nici un acord. Multumim, maestre, multumim Orchestrei «Lautarii», ce a prezentat un program artistic care e mult mai frumos in realitate decât la televiziune”.

Nicolae Botgros a raspuns: „Ma mândresc cu «Lautarii» mei, ce sunt tineri cu mult talent, cu vârsta de pâna in 30 de ani”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. m-am saturat de spectacole date de primarii. cine este flamand de cultura merge la biblioteci, daca nu are bani de carti. RESTUL ESTE PROSTEALA PT ANALFABETI, LENESI SI PLEBE (nu plebeii din ROMA). PLEBEA ROMANEASCA ESTE FORMATA DIN AGRAMATII SI SEMIANALFABETII SARACILOR DIN SATELE ROMANESTI. Putini au avut vocatia familiei lui CREANGA, care considera ca joaca este pentru copii, munca pentru “animale”, iar cititul pentru POPA (omul cu cartea). IN REST NUMAI DE BINE. BODGROS ESTE UN MARE OM DE MUZICA!!! Dar PRIMARIA HELEGIU ESTE CU VOTUL!!! PROSTI, dar MULTI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ