Valea Tazlaului, codrii si satele ce inconjoara Helegiul au rasunat de melodiile maiestrit interpretate de Orchestra „Lautarii” din Chisinau, condusa de maestrul Nicolae Botgros. Melodiile au curs una dupa alta, spre bucuria sutelor de spectatori adunati. Alaturi de Nicolae Ciubotaru, Lidia Bejenaru si Nicolae Hlib, Orchestra „Lautarii” a venit la Helegiu si cu un interpret al melodiilor oltenesti, Nicusor Iordan, precum si cu Laura Lavric, cunoscuta solista a cântecelor din Moldova.

Aceasta orchestra, fara de pereche in tot spatiul românesc, a interpretat numeroase melodii instrumentale, iar dirijorul sau, Nicolae Botgros, a sustinut un moment de virtuozitate de peste 15 minute, la vioara.

El a prezentat melodii de neuitat, pe care a marturisit ca le cânta inca din copilaria sa. Recitalul sau s-a incheiat cu Ciocârlia, la care spectatorii prezenti au strigat intr-un glas: „Bravo!”. Primarul comunei Helegiu, Mihaela Badic Geaboc, a urcat pe scena si a declarat:

„Am ramas aproape nemiscati sa nu pierdem nici un acord. Multumim, maestre, multumim Orchestrei «Lautarii», ce a prezentat un program artistic care e mult mai frumos in realitate decât la televiziune”.

Nicolae Botgros a raspuns: „Ma mândresc cu «Lautarii» mei, ce sunt tineri cu mult talent, cu vârsta de pâna in 30 de ani”.PUBLICITATE