O zi frumoasa de toamna ne poarta pasii prin cartierele orasului. De aceasta data am ajuns in zona Cornisa Bistritei – str. Pictor Andreescu. Chiar la intersectia celor doua strazi se casca o groapa de toata frumusetea, care ocupa cam un sens de strada sau ce-o fi aceea ca nu-ti mai dai seama ce e acolo. Oamenii din zona par a fi si suparati dar si resemnati.

„Sa zicem saru’mâna ca nu ploua ca ne mâncau noroaiele”, comenteaza de pe marginea drumului un nene la vreo 65 de ani. A sters-o repede când a auzit ca suntem de la ziar, chiar daca se vedea pe chipul lui nemultumire, dar in acelasi timp si ceva teama, frica ce mi-a adus aminte de vremurile de dinainte de 1990. „Nu-i treaba buna dom’le”, se amesteca in vorba un om in salopeta, ce probabil munceste pe undeva prin zona. „Au inceput lucrarile astea in tot orasul. E adevarat santier. Problema e când se termina, daca se termina, si daca drumurile vor fi ca inainte.”

hei rup 02

PUBLICITATE

L-am rugat insistent pe om sa ne spuna cum il cheama. Cu chiu, cu vai, a spus ca se numeste Ion Moraru si ca munceste undeva in zona la placat un apartament cu polistiren. La poza n-a vrut sa stea, sa nu-l vada cunoscutii. De problema aceasta, cu readucerea locului unde s-a sapat la forma initiala s-au plâns mai multi oameni. Eram in curte la Centrul „Daniel” când o doamna a spus ca cei care lucreaza acolo le-au distrus gradinile si aleile si ca le-au lasat asa. Iar santurile inainteaza, acapareaza tot mai mult spatiu, fie ca e strada, fie ca e spatiu verde.

Nici nu stiu daca mai trebuie sa vorbim despre asta pentru ca toata lumea vede si simte. Da. Simte fiecare dintre noi ori sub picioare, ori la atelierele de bucsarie, acolo unde trebuie sa ne ducem autoturismele. Mai mult decât atât, au iesit si bancuri cu strazile din Bacau. Ceva de genul ca daca spui o strada care e intreaga câstigi o excursie de doua zile in jurul catedralei din centrul orasului, cu câini all-inclusiv. Revenind la vorba lui Ion Moraru, orasul e un intreg santier. Dar cine are nevoie de un intreg santier? Ce si cât ne costa acest hei rup – ism, ii invitam pe cititorii nostri sa ne spuna. Nu de alta, dar sa nu dam concluzii pripite. Are curaj cineva?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ