Sunt sigur ca toata lumea vorbeste acum despre Oprescu, edilul de la Bucuresti. Parca-i si aud pe mai toti discutând despre cum nimeni nu se gândea ca o sa-l agate si pe asta, pe considerentul ca ar fi fost mai precaut, mai calculat, ca un chirurg care sta sa analizeze in profunzime un lucru, pâna sa se apuce de taiat cu bisturiul.

Dar nu, nu o sa ma opresc asupra lui Oprescu, decât am sa spun ca m-am gândit si eu, zilele acestea, la spagarul de la Capitala, dar nu asa de insistent, ci in alt context. Al faptului ca Bucurestiul, ca aproape toate locurile pe unde am umblat, este o amestecatura generala din care nu prea intelegi nimic. La fel si Bacaul, fireste, unde s-a dat voie sa se construiasca dupa cum l-a taiat capul pe fiecare. Bunaoara, in Eforie, unde am poposit de curând, am gasit hoteluri „aruncate” peste vile, peste crâsme improvizate sezonier, fara niciun aspect, doar semnalizate de luminite colorate noaptea si de nuantele stridente ale colacelor pentru copilasi.

Iar, pe ici pe colo, câte un hotelas mai rasarit, aranjat cu bun gust si dotat cât sa-l mai faca pe chiriasul de-o saptamâna sa-si mai doreasca un concediu si altadata acolo. In rest, totul de pe vremea lui raposatul: trotuare cu dale pe care le faceau ucenicii de la Liceul de constructii prin anii ‘80, borduri la fel (nu le dau idei, ca vor face ca-n Capitala sau in Bacau), cosuri de gunoi lipsa (unul la hectar). Si verde, cât mai putin, fireste, ca n-au mai incaput copacii de lacomia comerciantilor. Si, uite asa, ne uitam unul la altul, din balcon in balcon, cum ne ungem nevasta cu crema dupa plaja, eventual, mai iesim la o bere la pahar, de proasta calitate, dar vânduta, la fel, cu preturi prohibite, evident, in sonoritatile ascutite alte tuciuriilor care incearca sa te agate cu versuri in rime de fix doi bani.

PUBLICITATE

E, cum s-ar zice, un haos total, pe oriunde mergi. In schimb, toata lumea vrea bani, inclusiv edilii care nici macar pentru o lopata de asfalt nu gasesc mai apoi resurse in bugetul local. Si-atunci ma intreb, sa mai vreau sa-mi petrec zilele libere la noi ori sa-mi iau familia, cu catel, cu purcel, si sa plec mai la sud de Dunare, ca parca-s mai grijulii fata de turisti (cei care de fapt le umplu buzunarele) decât ai nostri?

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ