20 aprilie 2024
SportHandbaliștii din Berești Tazlau, deplasare în Republica Moldova

Handbaliștii din Berești Tazlau, deplasare în Republica Moldova

Proiectul handbalistic din comuna Berești Tazlau face un nou pas important în formarea sportivelor prin participarea la turneul internațional de la Balti, Republica Moldova, organizat în perioada 29-31 martie 2024, în memoria antrenorului Anatolie Tarasiuc. “Invitația colegilor de la Școala Sportiva din orașul gazda ne-a onorat.

Suntem încă mici, dar echipele noastre cresc frumos, iar participarea la acest turneu a fost o noua experienta deosebita pentru fetele noastre din grupa mare și un exemplu motivant pentru grupele mai mici, carora ne dorim sa le oferim oportunități asemănătoare în viitor.

În mediul rural sunt mulți copii foarte talentați, care trebuie doar identificați și călăuziți corect în sport. Având transportul asigurat de către Primăria Berești Tazlau, iar echipamentele de joc și de prezentare și resursele logistice asigurate cu ajutorul sponsorilor și partenerilor proiectului nostru, am încercat sa ne prezentam cât mai bine la acest turneu. Dincolo de rezultate (trei victorii, un egal și doua înfrângeri) sau de locul al treilea ocupat, rămân mult mai importante trăirile fetelor, aspecte de educație sportiva sau de viata.Contactul cu o alta civilizație, cu un stil diferit de joc, relațiile de prietenie stabilite, jocuri multe în timp scurt, toate au oferit lecții fetelor noastre. Pentru unele dintre sportive este a doua deplasare în străinătate în acest an, ele participând și la o mobilitate în cadrul unui proiect Erasmus al Scolii Gimnaziale Berești Tazlau, demonstrând ca sportivii au o implicare corecta și în activitatea școlară.

Gândurile nostre de recunoștință se îndreaptă spre toți oamenii care înțeleg permanent sa ne sprijine proiectului și sa ofere copiilor comunității oportunități de a creste frumos”, ne-a declarat antrenorul echipei.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri