Vicecampioana României la handbal masculin a câstigat ultimul turneu de pregatire dinaintea debutului sezonului oficial. Cea de-a IX-a editie a Cupei Municipiului Bacau a oferit meciuri echilibrate si spectaculoase inca din prima zi, atunci când nou-promovata HC Vaslui a invins pe Dinamo Bucuresti cu 28-26.

In primul sau meci, Stiinta Municipal Dedeman Bacau a intâlnit o alta nou-promovata, Dunarea Calarasi. Bacauanii au avut o evolutie modesta si nu mult a lipsit sa asistam la o neplacuta surpriza, in conditiile in care calarasenii conduceau in minutul 55 cu 26-24. S-a terminat in cele din urma 29-28 (15-12) pentru gazde, care au evoluat in formula: Grigoras (5 interv.), Erhan (3 interv.), Tamas (2 interv.) – Celestin (6 goluri / 9 suturi), Vartic (5/7), Rotaru (4/6), Câmpan (4/5), Tarita (2/2), Dospinescu (2/3), Paunica (2/2), Iancu (1/3), Pinnonen (1/3), Carali (1/1), Tokic (1/5), Johannson, Bondar (0/5).

Sâmbata, in finala turneului, Stiinta a evoluat impotriva celor de la HC Vaslui, intr-o reeditare a duelului din saptamâna precedenta, de la Cupa Municipiului Vaslui, când gazdele se impusesera cu 30-28. In partida de la Bacau, vasluienii au fost superiori in prima repriza, pe care au incheiat-o in avantaj, 17-13, gazdele având o evolutie slaba in aparare, acolo unde Mateo Garralda a insistat sa-l utilizeze pe moldoveanul Vladimir Carali.

In repriza secunda, odata cu introducerea estonianului Martin Johannson, lucrurile s-au imbunatatit vizibil in defensiva, portarul Stefan Grigoras a oferit siguranta coechipierilor, iar in atac Bondar si Pinnonen au dat tonul revenirii gazdelor. Știinta a câstigat cu 31-26, in conditiile in care oaspetii n-au mai punctat in ultimele 5 minute decât la capitolul duritati (cu ex-bacauanul Mihai Bujor in prim-plan) si proteste (antrenorul Leonard Bibirig a fost o copie fidela a lui Gheorghe Tadici).

In partida cu HC Vaslui, Mateo Garralda si Sorin Birza i-au folosit pe Tamas (1 interv.), Grigoras (11 interv.) – Bondar (8 goluri / 9 suturi), Johannson (6/6), Pinnonen (4/5), Dospinescu (3/3), Celestin (3/5), Paunica (3/4), Vartic (2/9), Rotaru (1/2), Tarita (1/3), Iancu, Carali, Tokic.

Finala mica a competitiei a fost câstigata surprinzator de Dunarea Calarasi, dupa victoria obtinuta in fata celor de la Dinamo Bucuresti cu 29-28 (13-15).

Titlul de cel mai tehnic jucator al competitiei i-a fost acordat noului coordonator al Stiintei Municipal Dedeman Bacau, estonianul Mikk Pinnonen, in timp ce cupa pentru cel mai bun portar i-a fost inmânata vasluianului Bogdan Pralea. Golgeterul turneului a fost Florin Nicolae (Dunarea Calarasi).

Horia Alexoae

Alte articole