22 iulie 2024
HomeSportHandbal masculin: Turneu după turneu

Handbal masculin: Turneu după turneu

Câștigătoare a Memorialului „Mihai Mironiuc” de la Suceava, CSM Bacău se pregătește de Trofeul Municipiului, pe care-l va găzdui de joi și până vineri și la care mai participă HC Buzău 2012, CSM Vaslui și CSM FăgărașTurnee la foc automat pentru prim-divizonara de handbal masculin CSM Bacău înainte de startul Ligii Zimbrilor, programat pe 27 august. Weekendul trecut, echipa antrenată de Leonard Bibirig, Ionuț Rotaru și Rudi Stănescu și-a adjudecat Memorialul „Mihai Mironiuc” de la Suceava, cu două victorii în două partide: 38-29 contra vice-campioanei României, Minaur Baia Mare și 25-23 împotriva nou-promovatei CSM Sighișoara. Săptămâna aceasta, „CSMeii” vor reveni pe teren.

Și o vor face, pentru prima oară în această vară, în fața propriului public, cu ocazia Trofeului Municipiului Bacău, derulat în Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu”. Joi, de la ora 17.30, Esteki și compania vor primi replica Buzăului, vineri, de la ora 19.00, vor întâlni Făgărașiul, pentru ca sâmbătă, de la 11.45, să joace contra Vasluiului.

În fine, weekendul viitor, cel premergător startului de campionat, CSM Bacău va face ultimele reglaje cu prilejul turneului de la Buzău. Antrenorul „CSMeilor”, Leonard a tras și primele concluzii după meciurile jucate vineri și sâmbătă, la Suceava, la Memorialul „Mironiuc”:

„În această fază a pregătirilor rezultatele au o importanță minoră. Sigur, ele îți arată în ce stadiu te afli, iar în cazul unor victorii, îți dau moral, dar esențiale sunt alte aspecte, începând cu consolidarea relațiilor de joc. Suntem în progres, însă până la ceea ce dorim să jucăm este cale lungă. Avem încă de muncă. E bine că jucătorii care au jucat mai puțin sezonul trecut s-au ridicat la nivelul celor ce au dus greul până acum. Totodată, mă bucur că toți jucătorii au arătat disponibilitate mare la efort”.

Singurul absent al Memorialului de la Suceava a fost Ushal, care a acuzat o viroză. „Sperăm să-l recuperăm până la turneul de la Bacău deoarece el acoperă un post, cel de pivot, pe care și așa suntem deficitari din punct de vedere numeric”, a declarat tehnicianul băcăuan. O remarcă referitoare la viitorul campionat:

„Vrem să ridicăm ștacheta, cel puțin în planul jocului, însă campionatul se anunță mai echilibrat decât în ultimele ediții. Ca să dau un singur exemplu, ca și consistență a jocului, Sighișoara este peste cele două retrogradate de anul trecut, Odorhei și Oradea. Săptămâna aceasta vom vedea și ce oferă cealaltă nou promovată, CSM Făgăraș, dar consider că, de la locul 8 în jos, vom asista la o luptă mult mai strânsă”.

În fine, un apel către suporterii băcăuani: „Îi așteptăm într-un număr cât mai mare la sală, începând cu meciurile de pregătire de săptămâna aceasta. Nu e nici o noutate când spun că publicul băcăuan este al optulea nostru jucător. Avem mare nevoie de sprijinul său”. Alte titluri
Alte titluri

Băcăuani, la Balcaniada de sărituri în apă: Bianca Anasie și Teodora Iacob pe podium!

Sportivii băcăuani au adus acasă o serie impresionantă de...

Lumea se schimbă, noi nu înțelegem schimbarea

În toamna anului 1989, România era captivă într-un sistem...

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor CHIMCOMPLEX SA BORZEȘTI

Consiliul de Administratie al societatii CHIMCOMPLEX SA BORZESTI, cu...

Joe Biden anunță că nu va mai candida pentru un nou mandat prezidențial

Președintele american Joe Biden a decis să nu mai...

Ultimele știri