Aflata in colaps financiar, vice-campioana României la handbal masculin, Stiinta Municipal Dedeman se dezmembreaza. Primii plecati sunt interul Nelu Stan, jucator venit in iarna si extrema dreapta Josep Masachs, care a luat ieri avionul catre Spania. La orizont se profileaza si despartirea de Vladimir Carali, pentru care, meciul cu CSM Bucuresti, de saptamâna viitoare, din finalul sezonului regulat ar putea fi si ultimul la Stiinta MD.

Ceilalti jucatori au anuntat ca vor ramâne si pentru jocurile din play-off (câte vor fi ele), desi nu au incasat niciun salariu in 2015, iar de ieri, au fost evacuati din apartamentele in care locuiau.

Situatia locativa a handbalistilor si-a gasit o rezolvare temporara, jucatorii mutându-se câte trei-patru intr-un apartament, astfel incât chiria sa fie mai usor de acoperit.

PUBLICITATE

Pe pozitii a ramas si antrenorul Mateo Garralda, care-si va achita singur chiria. In ceea ce priveste problemele financiare ale Stiintei MD, acestea se prezinta, insa, fara rezolvare, ceea ce periciliteaza viitorul echipei, cel putin la nivel de performanta.

Gruparea bacauana a inchis proiectul de finantare nerambursabila fara a acoperi din surse proprii, conform solicitarilor Primariei, ultima transa, cifrata la 575.000 lei, iar Asociatia Top Sport, prin care echipa era finantata de municipalitate, nu va mai depune un nou proiect pe Legea 350/2005.

“Suntem pe muchie de cutit. Singurele variante ar fi ca o alta asociatie sa depuna un proiect pe Legea 350 pentru sustinerea echipei sau preluarea ei in intregime, din vara, de catre un sponsor. Altfel, la final de campionat, pierdem toti jucatorii, pentru ca nu vom avea bani sa-i platim, iar echipa va reveni la Clubul Sportiv Stiinta”, a declarat managerul vice-campioanei, Puiu Ciobanu, care, aflat, la rândul sau, la final de contract, va continua, totusi, la Stiinta MD: “Sunt gata, insa, sa las locul oricui il doreste”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. O decizie inteleapta, dat fiind ca mafiotul STAVARACHE si grupul sau infractional neo-liberal nu mai pot finanta sporturi prin intermediul carora sa spele banii furati.

LĂSAȚI UN MESAJ