Antrenorul Bogdan Voica, presedintele CSSM Bogdan Milon si managerul Gabriel Armanu, la inceput de drum

Bacaul va continua doar la nivel de Divizia A, cu nou infiintata CS Stiinta Municipal, care tine de clubul cu acelasi nume controlat de Primarie

Alti bani, alta distractie. Si alta echipa; dupa implozia Stiintei MD, handbalul bacauan masculin va continua la nivel de seniori cu CS Stiinta Municipal. Nu in Liga Nationala, ci in Divizia A. Alti bani, alta distractie, dar aceeasi sursa de finantare: Primaria.

Mai mult, din aceasta vara, municipalitatea va oferi o dubla finantare echipei, pe care o vom numi, pentru a nu se crea confuzii, CSSM Bacau. Pe de o parte, noua echipa antrenata de Bogdan Voica va primi bani pe Legea 350/ 2005, in baza proiectului sustinut de ACS Elite Sport si aprobat de CL Bacau, iar pe de alta parte va fi finantata de municipalitate prin clubul-mama, care este si clubul Primariei: CS Stiinta Municipal.

Cu toate ca autoritatile locale gireaza, cu banii nostri, un nou proiect handbalistic, miercuri, la conferinta de presa sustinuta de conducerea CSSM Bacau au participat doar presedintele clubului, Bogdan Milon, managerul Gabriel Armanu si noul antrenor Bogdan Voica. Pe scurt, niciun reprezentant din conducerea Primariei. Desi isi anuntase prezenta, viceprimarul Radu Ababei a aruncat prosopul cu un sfert de ceas inainte de conferinta, motivând ca, il citam pe Bogdan Milon, “este singur in Primaria si nu poate pleca”.

Ar fi (fost) interesant de aflat din gura lui Ababei sau poate chiar a lui Stavarache- de ce nu?- cum Dumnezeu poate garanta Primaria Bacau un nou proiect handbalistic, in conditiile in care, in ultimii trei ani, a falimentat din punct de vedere sportiv si financiar nu mai putin de trei proiecte handbalistice pe care le-a finantat la greu.

TREI, DOAMNE! Este vorba de: echipa de handbal feminin proprie, CSM 2010, pe care a desfiintat-o dupa numai un an de activitate (2011-2012), de Stiinta Municipal Dedeman, beneficiara ,numai in sezonul in care si-a dat obstescul sfârsit, a peste 1.200.000 euro de la bugetul local si “satelitul” Stiinta MD 2, care nici nu a mai apucat sa incheie sezonul.

Iar in primele doua cazuri, s-a lasat cu datorii, memorii si conturi blocate! Chiar daca Stavarache, Ababei si ceilalti edili continua sa adopte cu nonsalanta politica strutului, intrebarile ramân pe tapet si isi cer raspunsurile cuvenite.

Pâna atunci, sa notam ca, asa cum a declarat Bogdan Milon, “obiectivul noii echipe a CSSM va fi alcatuirea unei formatii competitive, urmând ca din iarna sa se ia o decizie si in ceea ce priveste atacarea sau nu a promovarii in Liga Nationala”.

Chestionat pe marginea bugetului, managerul Armanu a estimat ca acesta se va cifra la 20-22 de miliarde de lei vechi (inclusiv pentru echipele de juniori), proiectul CSSM Bacau urmând sa fie sustinut si de catre Compania Dedeman, care a decis sa-si mentina sprijinul financiar, dar sa-si retraga numele din titulatura echipei.

In fine, Bogdan Voica va avea la dispozitie un lot din care va face parte “ultimul mohican al Stiintei MD”, Raducu Tamas, caruia i se vor alatura Bobeica, Moisa, Lita si Cotinghiu, cei patru internationali adusi de la Centrul National de Excelenta (portarul Richard Freiwald, pivotul Gabriel Dumitru, interul stânga Robert Gal si interul dreapta Ionut Uruianu), plus cei mai talentati juniori ai clubului.

“In mare parte, ii cunosc pe jucatori. Sper ca pâna la iarna sa mai facem unele transferuri, insa, in momentul de fata, Bacaul sufera la capitolul credibilitate. Eu privesc, insa, cu incredere viitorul, acceptând aceasta propunere ca pe o provocare”, a declarat noul antrenor, care va suna goarna pe data de 20 iulie.

Cu trei zile mai devreme, pe 17, vom sti si daca CSSM va fi singura echipa bacauana prezenta in Divizia A la handbal masculin sau acesteia i se va alatura in campionat CS Stiinta Bacau, reprezentanta clubului condus de Florin Grapa. “Deocamdata, nu intentionam sa ne inscriem in divizia A cu o echipa de handbal masculin, insa pâna pe 17 iulie, când e termenul scadent, vom lua o decizie. Ce pot spune cu certitudine, este ca eu mi-as fi dorit sa continuam in Liga Nationala. Din pacate, n-a depins de mine”, a marturisit Grapa pentru “Desteptarea”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. Frumos! Sunt curios dacă Stavarache va veni la Meciuri? Sunt și mai curios unde au ajuns banii Noștri? Cam suna a bătaie de joc din partea primarului Inculpat! Și sfidare…

 2. Bine punctat: Stavarache si clica sa ar trebui sa dea niste raspunsuri in mod public. Dupa cite vad insa, nimeni in afara ziaristilor, adica, a unor ziaristi nu-i ia la intrebari despre cum s-au cheltuit banii. Noi, iubitorii de handbal vom merge la sala si vom incuraja echipa dar lucrurile continua sa puta in sportul bacauan si nu din vina sportivilor. Asa ca ce incredere sa mai ai? Eu cred ca Stavarache si-a facut urmatorul calcul: ne despartim de clubul lui Grapa pt.ca e incomod, ne retragem din Liga Nationala ca sa nu patim vreo rusine chiar in an electoral si ne prezentam la alegerile de la anul cu o noua promovare. Calcule meschine

  • Si cel mai important calcul pe care si l-a facut: papam si o gramada de bani.
   Un buget “serios” pentru o echipa in Divizia A (echipele de juniori vor vedea doar niste firimituri) fara nume mari.
   In afara de antrenor si manager ( acelasi de la CSM Bacau 2010 )

 3. revin cu cateva intrebari la care presa nu vrea sa faca apel in moomentul in care ajunge in fata “marilor si dragilor” nostri lideri?
  Dar de ce handbalistii nu isi primesc banii? ce ei nu au muncit in tot sezonul in care nu au fost platitit?
  De ce echipa de volei …respectiv jucatoarele nu si-au primit banii nici acum?
  In astfel de situatii cine ne face noua dreptate? daca intarzii la taxe si impozite platesti penalitati? ei platesc vreunui sportiv penalitatile? sau macar banii?

  • Voleibalistele nu si-au primit banii pt ca finantarea promisa nu a venit la timp din cauza inculpatului. La handbal lucrurile sunt mai complicate. Stavarache stie de ce!

 4. Pt. Nu conteaza: din cite am citit mai sus, “marii si dragii” nostri lideri nu prea mai ajung in fata presei asa ca presa nu poate face apel. Are dreptate d-l Dembo: in 2016 Stavarache se va lauda cu o promovare in LN

 5. Banii au ajuns tot la jucatori(la echipa unu si doi) dar au fost insuficienti in raport cu marimea proiectului pe care si l-au propus autoritatile.Bacaul nu are puterea sa sustina o echipa masculina de divizie nationala.Au incurcat-o pana si cei de la HCM Constanta carea aveau buget mai mare si sponsori mai multi.

 6. Pt fcm..: da-mi voie sa te contrazic….pt un om de presa adevarat care vrea sa dezbata un subiect sincer….nu trebuie sa astepte doar bunul plac sau infatisarile mai marilor alesi…sunt si multe alte metode…. ca sincer..ii vad si pe la sala….pe unuii…si specific…pe unii oameni de presa…sau unii asa zisi suporteri pe la spate ii latra ( pe edilii orasului )si cand ii vad in tribuna nici nu mai stiu cum sa le stearga pantofii…banuiesc ca stim ff bine amandoi “fcm” ce vreau sa spun……in rest…no comment…nu exista scuze..greseala e greseala la toti….acum depinnde care si cum platim pt ea

 7. Pt suporterroman….: care jucatori? la care jucatori au ajuns banii? care bani? de ce nu au ajuns in forma initiala contractuala? de ce au acceptat contyracte cei de la municipalitate daca nu si le pot onora’? de ce sa nu fie trasi la raspundere cei ce fac promisiuni aiurea si incurca lumea? dar bani pt stricat strazi sunt? dar bani investitii non-viabile sunt? iar “suporterroman’ sa stii ca numai din cele citite in ziar ai sa observi ca hanbalistii ce au parasit echipa nu si-au primit banii si nci nu sii vor primit….iar despre volei …a primit banii tarziu…tarziu pt refacerea echipei….de ce….? Deci?

LĂSAȚI UN MESAJ