16 iulie 2024
SportHandbal masculin/ Liga Zimbrilor: Un egal cât o victorie

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Un egal cât o victorie

Susținută de un public fantastic și având în Tudor Stănescu și Sajad Esteki doi jucători în zi de grație, CSM Bacău a smuls o remiză dramatică, în ultima secundă, contra Minaurului Baia Mare: 27-27 (12-15). Din păcate, „CSMeii” l-au pierdut pe Gabi Bujor, accidentat la tendonul ahilian

Pauza competițională a prins bine prim-divizionarei de handbal masculin CSM Bacău. Sâmbătă seara, în etapa a zecea a Ligii Zimbrilor, „CSMeii” antrenați de Leonard Bibirig au făcut un meci mare în fața Minaurului Baia Mare, care venea după nouă victorii la rând: șapte în campionat și două în Cupa EHF.Susținută de un public fantastic, echipa băcăuană a smuls o remiză de efect băimărenilor grație golului marcat în ultima secundă de MVP-ul întâlnirii, Sajad Esteki: 27-27. Și poate că lucrurile ar fi stat și mai bine pentru CSM Bacău dacă în minutul 12, imediat după ce a semnat golul de 8-6, Gabi Bujor nu s-ar fi accidentat la tendonul ahilian.

Fără G. Bujor, dar cu Tudor Stănescu imperial între buturi, cu o apărare organizată și cu un Esteki necruțător pe faza de atac, „CSMeii” au arătat că au nervii tari. E drept că de la 10-6 la jumătatea primei reprize au intrat cu un dezavantaj de două goluri la pauză (12-14) și că, și pe fondul a trei lovituri de la șapte metri ratate (M. Bujor, Serhel și Estelki), s-au văzut coduși cu cinci goluri în minutul 45: 19-24.

La acest scor, oamenii lui Bibirig au strâns rândurile, au rezistat șapte minute fără gol primit și s-au apropiat la o singură lungime de undă grație cu opt minute înainte de final. Eliminarea lui Costea a oprit revenirea gazdelor și a dat din nou aripi Minaurului lui Cumpănici, Da Silva și Kotrc, care s-a desprins la trei goluri, 23-26, în minutul 54. Finalul a fost însă al Bacăului. Împinși din spate de fani, „CSMeii” au egalat la 26 grație contraatacului lui Dobrincu și a „dublei” semnate de Esteki.

Da Silva a readus în avantaj Minaurul cu doar nouă secunde înainte de final, dar în ultima secvență a partidei, Esteki a lovit din nou năprasnic, incendiind sala și tabela: 27-27! Un egal cât o victorie, care dă moral băcăuanilor (ajunși la cota 11 puncte), înaintea ultimelor patru jocuri ale anului în campionat: cu CSM Focșani 2007 și Steaua în deplasare și cu U Cluj și CSU din Suceava, acasă.

„Un meci frumos, un meci disputat contra unei echipe nu bune, ci foarte bune. Rezultatul de egalitate este meritat, chiar dacă ne lasă un gust amar prin accidentarea lui Gabi Bujor, care sperăm să nu fie una foarte gravă. Pe final, țin să mulțumesc publicului, aportul acestuia dovedindu-se, o dată în plus, decisiv”, a declarat antrenorul Leonard Bibirig, care a rulat lotul: T. Stănescu, Grigoraș- Esteki 12 goluri, Dobrincu 4, Dospinescu 3, G. Bujor 2, Ganchev 2, Ushal 2, M. Bujor 1, Virbauskas 1, Rogulski, I. Stănescu, Serhel și Costea.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri