De azi și până duminică, prim-divizionara CSM Bacău va susține patru meciuri de campionat, dintre care două cu implicații directe asupra retrogradării (CSM Făgăraș și CSU din Suceava), iar alte două cu echipe situate pe podium: Dinamo și Potaissa Turda. Niciunul din jocurile „CSMeilor” nu e televizat.

Cu șapte rezultate utile în ultimele opt etape de campionat „CSMeii” băcăuani continuă lupta. După victoria împotriva Stelei și remiza cu dus-întors în compania Minaurului, prim-divizionara de handbal masculin a Bacăului se pregătește de o săptămână de foc la Cluj. Una cu patru meciuri în interval de cinci zile. Balul este deschis azi, la ora 13.00, de jocul cu CSM Făgăraș, din etapa a 21-a a Ligii Zimbrilor și va continua joi, de la ora 18.30, atunci CSM Bacău va da piept cu lidera Dinamo, în epilogul rundei a 22-a. La nici 24 de ore de la partida cu Dinamo, vineri, de la ora 13.00, băcăuanii vor susține un alt meci cu implicații directe asupra retrogradării, de data aceasta cu CSU din Suceava, pentru ca duminică, de la ora 18.40, în finalul etapei cu numărul 24, elevii lui Sandu Iacob să întâlnească a treia clasată, Potaissa Turda.

„Programul ne ajută întrucâtva având în vedere că începem cu finala pentru evitarea retrogradării directe, contra Făgărașiului. E un meci de care pe care, iar o victorie ne-ar scuti de o primă grijă. Va urma jocul cu Dinamo, unul pe care am putea să-l abordăm super-profi, în ideea de a ne lua în coarne cu ei, dar trebuie să fim realiști și să ne gândim care este cea mai bună variantă pentru noi, în condițiile în care a doua zi la prânz întâlnim Suceava. Având în vedere obiectivul nostru, partida cu Suceava este mult mai importantă, motiv pentru care trebuie să ne dozăm foarte bine eforturile pe parcursul acestei săptămâni, care se va încheia contra Potaissei Turda”, sună analiza antrenorului CSM Bacău, Sandu Iacob, care a adăugat că „două victorii în turneul de la Cluj sunt nu doar necesare, ci  și posibile”, și că „vrem să ne păstrăm apetitul pentru rezultate bune, chiar dacă datele problemei s-au schimbat. Parcursul nostru din ultima perioadă ne recomandă drept o altfel de echipă, motiv pentru care și adversarii se vor mobiliza altfel contra noastră”.

În afara mai vechiului accidentat Serhel, „CSMeii” nu vor conta la Cluj nici pe Capotă, însă l-au recuperat pe Iordachi. Azi, în etapa a 21-a, pe lângă confruntarea CSM Bacău- CSM Făgăraș, mai sunt programate partidele: CSU din Suceava- CSM Vaslui, Potaissa Turda- CSM Focșani 2007, Steaua- Magnum Botoșani, Minaur Baia Mare- CSM București, Dinamo- HC Buzău 2012, Poli Timișoara- CSM Reșița. Dobrogea Sud stă.

Clasamentul Ligii Zimbrilor: 1) Dinamo 55p., 2) Dobrogea Sud 48p., 3) Potaissa 47p., 4) Minaur 38p., 5) CSM București 36p., 6) Poli Timișoara 28p., 7-8) Steaua și CSM Focșani 27p., 9) HC Buzău 2012 26p., 10) CSM Vaslui 22p., 11) CSM Bacău 19p, 12) CSU din Suceava 17p., 13) CSM Făgăraș 15p., 14) CSM Reșița 6p., 15) Magnum Botoșani 1p.PUBLICITATE