„Noi nu venim, ci mergem la război pe scut”, au anunțat, făcând haz de necaz, handbaliștii CSM Bacău înainte de deplasarea din weekend de la Sfântu-Gheorghe. Acolo unde au disputat ultimele două partide ale turneului al doilea din Liga Zimbrilor. Ambele meciuri au fost pierdute; cel de sâmbată, cu CSU din Suceava, la mare luptă, cu 30-32, după ce băcăuanii au condus cu 26-24 în minutul 53 și cu 29-28 în minutul 57 și, respectiv, cel de duminică, împotriva Potaissei Turda, cu 23-32.

Cele două înfrângeri au acoperire în condițiile în care formația băcăuană nu s-a antrenat în ultimele trei săptămâni din cauza numărului mare de infectări cu Coronavirus la nivelul lotului de jucători. De altfel, această situație a făcut ca CSM Bacău să nu se poată prezenta la partidele din etapele 4-7 ale turneului de la Sfântu-Gheorghe. Mai mult, pentru jocurile cu Suceava și Turda băcăuanii nu au putut deplasa lotul complet, Freiwald, Stanică, Păunică și Huta rezultând ca pozitivi la ultimul test anti-COVID-19, în timp ce Crnoglavac se află in izolare în Serbia. În aceste condiții, gruparea condusă de pe margine de Sandu Acsinte și din „off” de Sandu Iacob a recurs la o serie de improvizații, dar și la debutul în Liga Zimbrilor a patru juniori: Asavastei-Pristavu, Bădică, Bălăceanu și Kerekes.

După nouă etape și doar cinci meciuri disputate efectiv, CSM Bacău are în cont un singur succes, dar rămâne cu eticheta de combatantă care nu renunță nici măcar atunci când este nevoită să… meargă la război sub scut. Următoarea confruntare de campionat a „CSMeilor” va avea loc cu vecina de clasament CSM Vaslui, pe 23 octombrie, tot la Sfântu-Gheorghe, dar nu în cadrul vreunui turneu, ci cu prilejul unei etape clasice. Să vedem dacă revenirea la sistemul cu etape disparate va fi pusă în practică de FRH a la longue (eventual cu meciuri programate acasă și in deplasare, cum ar fi normal) sau dacă runda a zecea, de pe 23 octombrie, nu va constitui altceva decât o simplă excepție.

Etapa a opta: CSM Bacău- CSU din Suceava 30-32 (14-16). CSM Bacău: Saldatsenka, Tamaș- Tîrzioru 9 goluri, Serhel 7, Coric 5, Iordachi 4, Gal 3, Capotă 1, G. Cotinghiu 1, Rotaru, Dârlău.

Etapa a noua: Potaissa Turda- CSM Bacău 32-23 (16-11). CSM Bacău: Saldatsenka, Tamaș, Cozma- Serhel 8 goluri, Coric 4, Gal 3, Bălăceanu 2, Asavastei-Pristavu 2, Tîrzioru 1, Capotă 1, Iordachi 1, Rotaru 1, Dârlău, Bădică, G. Cotinghiu, Bădică.

Programul etapei a zecea (23 octombrie): CSM Focșani 2007- HC Buzău 2012, CSM Bacău- CSM Vaslui, Magnum Botoșani- Potaissa Turda, CSM Reșița- CSU din Suceava, CSM București, Dinamo, Dobrogea Sud Constanța- CSM Făgăraș, Dunărea Călarași- Steaua, Minaur Baia Mare- Politehnica Timișoara.PUBLICITATE