CSM Bacău rămâne la cota zero puncte, după ce a fost învinsă acasă, sâmbătă, cu 26-23 (13-10) de CSM Vaslui la capătul unui joc în care arbitrii mureșeni Nacu și Rucoi au înclinat fraudulos balanța către echipa lui Armanu

Trebuia să fie meciul primelor puncte din campionat. Și, implicit, al relansării CSM Bacău. Din păcate, a fost o nouă înfrângere; a cincea în cinci etape. Mai greu decât înfrângerea în sine, 23-26 acasă cu CSM Vaslui, apasă însă arbitrajul cuplului mureșean Adrian Nacu- Adrian Rucoi, un arbitraj ca în vremurile de tristă amintire ale Cooperativei fotbalistice. Nu întâmplător, conducerea CSM Bacău a anunțat că va depune un memoriu la FRH după acest joc. Sunt vreo 3000 de motive pentru care Nacu și Rucoi ar merita puși la zid după prestația de sâmbătă, din Sala Sporturilor, în care au înclinat în mod fraudulos balanța către echipa oaspete antrenată de ex-ul Gabriel Armanu și care se afla, la rândul său, la cota zero puncte. OK, „CSMeii” nu au jucat ce trebuia.

În repetate rânduri au fost nesiguri în apărare, crispați pe faza de construcție și lipsiți de precizie și luciditate la finalizare. Dar toate aceste deficiențe s-au acutizat odată cu greșelile de arbitraj anti-CSM Bacău. Greșeli greu de acceptat și de încadrat într-un registru de normalitate, cu atât mai mult cu cât nu vorbim de doi arbitri slabi. Dimpotrivă, ei au fost aleși pe sprinceană pentru un astfel de meci în care Vasluiul trebuia să câștige cu orice preț. Iar preț, în cazul de față, nu e o simplă figură de stil. Faulturi în atac transformate în lovituri de la șapte metri, eliminări dictate ușor sau chiar gratuit, infracțiuni ale adversarilor trecute cu vederea (Bujor a făcut gaură în parchet după ce a fost trântit cu un procedeu din lupte), ce au accentuat frustrarea în tabăra gazdelor (Dospinescu nu a fost de pomană un car de nervi) și au făcut ca, per ansamblu, CSM Bacău să fie o echipă lipsită de calmul necesar câștigării unui astfel de derby al suferinței. Cu o singură excepție, când au condus cu 3-2, în minutul 4, băcăuanii au dus o permanentă cursă de urmărire a Vasluiului.

Cu Sretenovic, aflat la ultimul său meci înainte de plecarea la Meshkov Brest, principal realizator al echipei și cu Vlăduț Rusu inspirat între buturi, echipa lui Sandu Iacob a lăsat impresia că va putea întoarce soarta partidei în repriza secundă, când s-a apropiat de la 15-18 la 17-18 (min. 43) și apoi la 18-19 (47) și la 19-20 (53). Golurile lui Acatrinei (MVP-ul meciului), contraatacurile lui Cârchea, și „vigilența” cuplului Nacu- Rucoi a făcut însă imposibil come-back-ul băcăuan. „E un meci pierdut în mod nemeritat. Mă doare sufletul când văd că unitățile de măsură ale arbitrilor nu sunt aceleași. E dezamăgitor și frustrant să trăiești o astfel de nedreptate. Sunt unii care beneficiază de anumite conexiuni, iar acest lucru îl simți. La mine a venit arbitrul încă din minutul 3 pentru a mă atenționa să nu mai protestez”, a declarat antrenorul CSM Bacău, Sandu Iacob, care a avut și un mesaj pentru fanii prezenți la meci: „Toată admirația mea pentru ei. Ei ne dau forță”. Și apropo de publicul băcăuan, unul cunoscător și recunoscător. În urmă cu doi ani, când Steaua lui Sandu Iacob a câștigat la Bacău, spectatorii din Sala Sporturilor i-au aplaudat, cu sportivitate, pe bucureșteni și l-au ovaționat pe antrenorul acestora. Sâmbătă seara, însă, i-au huiduit pe vasluieni și pe antrenorul lor. Aceste două exemple ne arată că spectatorii băcăuani știu să accepte cu sportivitate o înfrângere. Dar, în niciun caz, nu pot tolera jaful! Etapa viitoare, programată la finalul aestei săptămâni, CSM Bacău se va deplasa pe terenul celeilalte echipe rămase fără puncte în Liga Zimbrilor, CSM Alexandria.

CSM Bacău: Saldatsenka, Rusu 1 gol- Sretenovic 8, Dospinescu 6, Iordachi 2, Costea 2, Coric 1, Rotaru 1, M. Bujor 1, G. Bujor 1, Stănică.PUBLICITATE