Nu, nu, nu: nu-i păcăleală, chiar dacă este 1 aprilie. Și da, da, da: CSM Bacău merge ceas în Liga Ziimbrilor! De când a fost preluată de antrenorul Sandu Iacob, echipa băcăuană și-a trecut în cont șase victorii din șapte posibile în campionatul primei ligi la handbal masculin. Ultimul succes, realizat joi după-amiază, în etapa a 20-a, la Sfântu-Gheorghe, 27-26 (14-12) împotriva Stelei, îi urcă pe „CSMei” la cota 18 puncte, pe locul 11.

O victorie mare, contra fostei echipe antrenate de Sandu Iacob, o victorie care confirmă faptul că, fără înfrângerile la masa verde, dictate de prevederile unui regulament nătâng decis de Federație în plină pandemie, astăzi, CSM Bacău ar fi mult mai sus în clasament. În jocul contra Stelei, băcăuanii au revenit de la 0-2 și 3-5 la 3-2 (min. 6), respectiv 9-5 (min. 15), conducând ostilitățile grație, în special, apetitului de gol manifestat de Sretenovic (7 reușite), Gabi Bujor (6) și Crnoglavac (5).

Deși în inferioritate numerică, elevii lui Iacob au intrat la pauză cu un avantaj de două goluri (14-12) și au subordonat tabela până cu zece minute înainte de final, când un contraatac al lui Mihalcea a adus Steaua pentru prima oară în avantaj în mitanul secund: 22-21.

Golurile lui Grbovic și Georgescu i-au dus apoi pe bucureșteni la 25-23 în minutul 54 și se părea că Steaua va avea câștig de cauză. Finalul a fost însă al „CSMeilor” băcăuani. Cu Tîrzioru necruțător pe faza de atac și cu Saldatsenka de senzație în poartă, CSM Bacău a întors soarta jocului. Rotaru a egalat la 25 în min.56 pentru ca Gabi Bujor și Crnoglavac să marcheze punctele care au securizat victoria băcăuană. Ultimele secvențe ale confruntării au fost cu sufletul la gură, dar Steaua nu a reușit decât să se consoleze cu golul de 26-27 al ex-ului Vartic.

Echipa clubului condus de Adrian Gavriliu obține o nouă victorie cu majuscule și se pregătește vineri, 2 aprilie, de la ora 13.00 de restanța netelvizată cu Minaurul condus de Adi Petrea. O nouă victorie? De ce nu: esteeeee! CSM Bacău: Freiwald, Saldatsneka, Rusu- Sretrenovic 7 goluri, G. Bujor 6, Crnoglavac 5, Tîrzioru 3, Coric 2, Păunică 2, M. Bujor 1, Rotaru1, Capotă, Huta, Stănică.PUBLICITATE