11 decembrie 2023
SportHandbal masculin/ Liga Zimbrilor: E „au!” sau „aur” cu Minaur?

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: E „au!” sau „aur” cu Minaur?

Cu doar trei puncte îuate în ultimele cinci jocuri, CSM Bacău primește sâmbătă, de la ora 18.00, vizita uneia dintre cele mai în formă echipe, băimărenii având șapte victorii la rând în campionat, plus alte două în Cupa EHF

Săptămâna aceasta s-a reluat campionatul Ligii Zimbrilor la handbal masculin. S-a reluat odată cu meciurile etapei a zecea, înșirate pe durata a patru zile, de joi și până duminică. Pentru CSM Bacău, runda se anunță una prohibitivă, în condițiile în care sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” va poposi Minaur Baia Mare.

Gruparea băimăreană este una dintre cele mai în formă echipe din campionat unde, după un start poticnit (înfrângere la Dinamo și egal acasă cu Buzăul) a înșirat șapte victorii ce au fixat-o pe locul al treilea. Mai mult, seriei de succese din campionat i se adaugă și cele două victorii clare obținute în turul secund al Cupei EHF.De partea cealaltă, CSM Bacău traversează o perioadă de cumpănă, cu doar trei puncte (și alea după o luptă strânsă, la Vaslui) în ultimele cinci jocuri de Ligă. Ce-i drept, întreruperea campionatului a folosit băcăuanilor, care și-au recuperat mare parte din jucătorii accidentați. Numai că, și în efectiv complet, CSM Bacău pornește sâmbătă cu șansa a doua, în special dacă nu-și va corecta exaperantele deficiențe tehnico-tactice arătate în ultima perioadă.

Cu siguranță că și sâmbătă „CSMeii” vor avea parte de susținerea totală a suporterilor băcăuani: de văzut doar dacă antrenorul Leonard Bibirig și elevii săi merită suportul necondiționat al unui astfel de public.

După cum rămâne de văzut dacă partida cu Minaur va aduce băcăuanilor un nou „au!” sau, dimpotrivă, aur, căci un rezultat pozitiv ar fi cu adevărat de aur. Aflată pe locul 9, cu 10 puncte, CSM Bacău va mai disputa în 2023, după partida cu Minaur, alte patru meciuri în campionat: cu Focșaniul și Steaua, ambele în deplasare, cu Universitatea Cluj, acasă, în ultima etapă a turului și cu CSU din Suceava, tot pe teren propriu, în prima rundă din retur, programată peste o lună de zile, pe data de 10 decembrie.

Un calup de jocuri, din care trupa lui Bibirig trebuie să scoată cât mai multe puncte. Altfel, se anunță iarnă grea!

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri