CSM Bacău a pierdut și ultimul meci de pe teren propriu din actuala ediție a Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Miercuri seara, în etapa a 25-a, băcăuanii au cedat cu 32-29 (17-18) partida susținută în compania Buzăului. Prin succesul de la Bacău, coroborat și cu eșecul suferit de Poli Timișoara la Alexandria (27-30), HC Buzău 2012 și-a asigurat permanența în prima ligă. Ocupantă a locului 12, CSM Bacău va merge, alături de Politehnica Timișoara (locul 11), la barajul de menținere/ promovare, la care vor participa, din eșalonul secund, CSM Oradea și CSM Sighișoara.

Până la baraj, CSM Bacău mai are de jucat un meci în Liga Zimbrilor, miercurea viitoare, la Turda, contra Potaissei. Revenind la întâlnirea cu Buzăul, aceasta a fost prefațată de câteva momente festive. Astfel, conducerea CSM Bacău a oferit un buchet de flori Narcisei Lecușanu, în semn de respect pentru faptul că, începând de ieri, Sala Sporturilor poartă numele fostei mare handbaliste a României lansată de CSȘ Bacău și de Știința. Totodată, gruparea băcăuană a oferit consilierului local Cristi Manolache un tricou al CSM Bacău.

În felul acesta, clubul aflat sub tutela municipalității a ținut să-și manifeste gratitudinea pentru eforturile pe care Cristi Manolache le-a făcut, alături de Consiliul Local pentru consolidarea bugetului echipei de handbal masculin a „CSMeilor”. În fine, aflați la ultima prezență sub culorile CSM Bacău în Sala Sporturilor, Vlăduț Rusu (care va juca din viitorul sezon la Dobrogea Sud Constanța) și Bobo Iordachi (viitorul component al Minaurului) au fost beneficiarii mulțumirilor de rigoare, însoțite de o sticlă de șampanie, din partea clubului băcăuan pentru tot ce au făcut pe teren în calitate de jucători ai „CSMeilor”. În ceea ce privește meciul propriu-zis cu HC Buzău 2012 din penultima etapă, acesta a evidențiat din nou carențele ce au împiedicat echipa antrenată de Sandu Iacob să iasă din zona nisipurilor mișcătoare.

În ciuda unei reveniri în primul mitan de la 5-7 la 10-7 și a faptului că a reușit să țină tabela în echilibru până înspre minutul 40 (22-22), echipa băcăuană nu a convins, ratările exasperante, în special cele în superioritate numerică atârnând greu. Ca de obicei, însă, suporterii și în special galeria au fost la înălțime, arătând de ce Bacăul merită să rămână în prima ligă. CSM Bacău: Vl. Rusu, Tamaș, Cozma, M. Bujor 7 goluri, Dospinescu 5, Serhel 4, G. Bujor 3, Iordachi 3, Rotaru 2, Bălăceanu 2, Stănică 2, Costea 1, Coric, Murariu.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE