CSM Bacău a obținut a șaptea victorie din acest campionat, depășind cu 38-33 (17-16) pe CSM Făgăraș.

Prim-divizionara de handbal masculin CSM Bacău a început cu dreptul mini-turneul de patru etape de la Cluj, programat în perioada 6-11 aprilie. Marți, în runda a 21-a, echipa antrenată de Sandu Iacob a obținut al șaptelea succes stagional, trecând cu 38-33 (17-16) de CSM Făgăraș.

„Este ca o finală pentru evitarea retrogradării directe”, prezenta tehnicianul băcăuan confruntarea cu Făgărașiul. Finala a revenit „CSMeilor”, care pun astfel șapte puncte între ei și gruparea de pe locul 13, însă victoria nu s-a conturat foarte ușor.

Vreme de 38 de minute, pe tabelă a domnit o notă de echilibru, niciuna din echipe nereușind să-și asigure un avantaj mai mare de două goluri. Plusul de valoare și de experiență al băcăuanilor a făcut însă diferența, astfel încât cele trei goluri consecutive marcate de Mihai Bujor, Crnoglavac și Târzioru între minutele 39 și 41 au permis „CSMeilor” să se distanțeze la 26-21 și să-și netezească drumul către o victorie la cinci goluri diferență.

De notat golul portarului Saldatsenka la 11-11 în minutul 21 și, în general, eficacitatea formației băcăuane, care și-a trecut în cont cele mai multe realizări într-un meci din acest sezon: 38. Și dacă am ajuns la acest capitol, să amintim că principalul marcator al CSM Bacău în jocul de marți a fost Crnoglavac, cu 9 goluri, urmat de Gabi Bujor (7), Rotaru, Târzioru și Sretenovic (câte 5), Păunică (3), M. Bujor (2), Saldatsenka și Stănică (câte un gol).

Băcăuanii vor reveni pe teren joi seara, contra liderei Dinamo, în etapa a 22-a, pentru ca vineri la prânz să dispute o altă „finală”, de data aceasta cu echipa de pe locul 12, CSU din Suceava, învinsă marți cu 24-22 de CSM Vaslui. Situată pe locul 11, cu 22 de puncte, CSM Bacău se află la cinci puncte avans față de suceveni și la trei în spatele Vasluiului. Lupta continuă!PUBLICITATE