În ciuda problemelor de lot și de buget, CSM Bacău a obținut cea de-a treia victorie stagională, învingând cu 25-24 (13-10) pe CSM București. Joi, echipa lui Sandu Iacob va evolua pe terenul Buzăului. Între timp, primarul Viziteu pregătește înlocuirea lui Adrian Gavriliu din funcția de director al clubului cu interimarul Sorin Butnaru

Un singur lucru a lipsit partidei de sâmbătă, dintre CSM Bacău și CSM București, din etapa a 11-a a Ligii Zimbrilor: publicul. În rest, jocul a avut toate ingredientele necesare unei dispute care să te țină cu sufletul la gură. Inclusiv o victorie la limită, cu 25-24 (13-10), în contul gazdelor băcăuane. Cu doar opt jucători de câmp, dar cu un Vlăduț Rusu imperial în poartă, „CSMeii” antrenați de Sandu Iacob au făcut un pas important în clasament, prelungind la cinci seria înfrângerilor din contul bucureștenilor pregătiți de ex-ul Colin Voica. Oaspeții au condus o singură dată, în minutul 2, atunci când Botea a deschis scorul. În rest, CSM Bacău a fost cea care a dus și controlat partida. De la 2-2 în minutul 6, gazdele s-au desprins la 5-2 prin reușita lui Stănică și „dubla” inspiratului Mihai Bujor. Ce-i drept, pentru băcăuani a urmat un black-out ofensiv de zece minute, timp în care CSM București s-a apropiat la un gol.

Time-out-ul cerut de Sandu Iacob în minutul 13, lovitura de la șapte metri apărată de Rusu în min, 15, la Texeira și lovitura de la șapte metri transformată de Serhel pentru 6-4 în minutul 18 au evitat răsturnarea situației de pe tabela de marcaj. Și chiar dacă până la pauză oaspeții au egalat în două rânduri (7-7, în min. 21 și 10-10, min, 26), „CSMeii” au terminat primul mitan cu un avantaj de trei goluri, 13-10, ca urmare a loviturii de la 7 metri fructificate de Dospinescu și a celor două goluri pe final de repriză înscrise de Gabi Bujor. După un scurt „intermezzo” bucureștean în debutul părții secunde, care a „strâns” rezultatul la 13-12, CSM Bacău și-a mărit avantajul la cinci goluri (17-12, min. 38) și se părea că partida intră pe un drum cu sens unic. Reacția echipei lui Voica a fost însă promptă, relansând confruntarea.

Din fericire, la fel de prompte au fost și paradele lui Vlăduț Rusu. Portarul băcăuan, declarat omul meciului ca și în urmă cu două etape, contra Universității Cluj, a făcut adevărate minuni, opunându-se cu succes bucureștenilor atât de la șapte metri (trei lovituri apărate), cât și în situații de „unu la unu”. Bașca faptul că a înscris și un gol dintr-o poartă într-alta, pentru scorul de 23-19! Intervențiile lui Rusu (cărora li s-a adăugat și lovitura de la 7 metri parată de Tamaș în min. 51), iar pe ofensivă, eficacitatea fraților Bujor au securizat victoria gazdelor cu 25-24 într-un final de infarct. Ajunsă la zece puncte, CSM Bacău ține capul sus, urcând pe locul 10 și pregătindu-se de partida de joi, din penultima etapă, de pe terenul formației aflate cu o poziție și două puncte mai sus în clasament, HC Buzău 2012. Pe final, e loc și de o notă de subsol; la propriu și la figurat de subsol. Pe lângă meciul cu Buzăul, săptămâna aceasta ar putea aduce și mult-trâmbițata schimbare a directorului CSM Bacău, Adrian Gavriliu, din dispoziția primarului Stanciu Viziteu. Numele celui care va asigura interimatul la cârma clubului tutelat de municipalitate: consilierul sportiv al CSM Bacău, Sorin Butnaru. Dacă mutarea se va adeveri, să notăm că Adi Gavriliu este îndepărtat (nejustificat), din funcție după o victorie contra unei echipe cu un buget net superior. Ca să glumim- căci glumă e mandatul lui Viziteu- decapitat, dar cu capul sus!

CSM Bacău: Rusu 1 gol, Tamaș, Cozma- M. Bujor 10 goluri, G. Bujor 5, Dospinescu 4, Stănică 2, Coric 2, Serhel 1, Rotaru, Costea.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE