O treime din lotul pregătit de Adrian Petrea își încheie azi înțelegerile cu CSM Bacău. Jucătorii vor să continue la Bacău, însă totul depinde de bugetul pe care îl va aloca municipalitatea.

De astăzi, prim-divizionara de handbal masculin CSM Bacău are șase jucători în minus. Cel puțin pe hârtie. Și nu orice fel de hârtie, ci pe cea cu titlu și valoare de contract. Ieri, 30 iunie, lui Tamaș, Freiwald, Tărîță, Păunică, Gal și Bologa le-au expirat înțelegerile cu gruparea municipalității. Jucătorii și-au manifestat intenția de a-și prelungi contractele cu CSM Bacău, însă totul depinde de bugetul pe care Consiliul Local îl va aloca clubului din subordine la rectificare.

Așteptăm cu nerăbdare rectificarea bugetară din iulie. În baza discuțiilor cu primarul Necula, am promisiunea că rectificarea va fi una favorabilă clubului și, totodată, nutresc speranța că jucătorii aflați la final de contract vor continua cu noi. Cu răbdare, bunăvoință și înțelegere din toate părțile, lucrurile se pot rezolva favorabil”, a declarat directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu.

Mesajul căpitanului Rareș Păunică s-a situat pe aceleași coordonate: „Nu e ușor să faci față incertitudinii, timpul presează și el, dar avem încredere că situația se va reglementa”.  Prin urmare, deși, începând de azi, nu mai sunt legați de CSM Bacău printr-un contract, handbaliștii respectivi își vor continua antrenamentele sub comanda antrenorului Adrian Petrea.

De la pregătiri lipsesc, deocamdată, Saldatsenka, Serhel și Crnoglavac, aflați în carantină după revenirea din țările lor și noua achiziție, sârbul, Sretenovic, care așteaptă viza de România. Vestea bună este că primul set de teste anti COVID-19 efectuat în rândul handbaliștilor CSM Bacău a ieșit negativ, la începutul acestei săptămâni fiind operat un nou eșantion de teste. Vă reamintim că, în această vară, CSM Bacău s-a despărțit de Dascălu, Mihai și Gabi Cotinghiu, Anton, Drăgan, Sadovyi și Crăciunescu și s-a înnoit, în afara come-back-ului lui Ionuț Rotaru, cu croatul Teo Coric și sârbul Stevan Sretenovic.


PUBLICITATE