Prim-divizionara de handbal masculin CSM Bacău strânge rândurile. Și, piesă cu piesă, completează un puzzle care, până nu de mult, părea foarte greu de asamblat în mod corect.

Rectificarea bugetară aprobată de consilierii locali a dat, în sfârșit, undă verde directorului Adrian Gavriliu pentru semnarea contractelor cu jucătorii cărora le expiraseră la finele lui iunie întelegrile cu CSM Bacău. Primii au semnat Richard Freiwald, Bahdan Serhel, Robert Gal și Ionuț Rotaru, cărora le-au urmat, după o zi de meditație, Răducu Tamaș, Alex Tărîță și Rareș Păunică.

Eduard Iordachi și-a pus și el iscalitura în urma renegocierii contractuale, lotul fiind completat cu juniorii Cozma, Stănică, Brăescu și Dârlău, plus Gabriel Cotinghiu, care va continua, la rândul său, cu „CSMeii”. Efectivul băcăuan, care-i mai cuprinde, pe Saldatsenka, Crnoglavac, Huta, Târzioru și achiziții verii Coric și Sretenovic nu este încă definitivat, în condițiile în care FRH a prelungit până pe data de 8 august înregistrarea contractelor.

„Nu este exclus ca în zilele următoare lotul CSM Bacău să mai înregistreze noutăți. Cel puțin, asta ne dorim. Important este că, exceptându-l pe Bologa, care a decis să plece la Făgaraș, am ajuns la un acord cu majoritatea jucătorilor aflați la final de contract. O bună parte dintre ei sunt băcăuani și țineam mult ca ei să continue aici. De altfel, dacă facem o trecere în revistă, aproape jumătate din lot este alcătuit din băcăuani sau din handbaliști asimilați drept băcăuani: Tamaș, Păunică, Rotaru, Tărîță, Cozma, Brăescu, Stănică, Dârlău și Iordachi.

Dacă-l excludem pe Drăgan, care și-a dorit cu tot dinadinsul să meargă la Călărași, toate plecările de jucători din această vară au fost asumate”, a declarat directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu. În weekend, conducerea clubului băcăuan a fost conectată la discuțiile pe care Sandu Iacob le-a purtat cu Steaua pentru rezilierea contractului ce-l leagă de clubul bucureștean. „Le-am explicat celor de la Steaua că dorința mea cea mai mare este să revin acasă, la Bacău și să antrenez echipa orașului meu natal . E visul meu mai vechi”, a precizat Sandu Iacob.

„După plecarea lui Adrian Petrea la Minaur Baia Mare, am decis că este momentul să-l readucem acasă pe Sandu Iacob, un reper atât în plan handbalistic, cât și în plan uman”, a subliniat directorul Gavriliu, care beneficiază în acest sens și de susținerea primarului Cosmin Necula. „Am mai spus-o, Sandu Iacob la CSM Bacău reprezintă varianta ideală. Când ești gata să renunți la Steaua în favoarea Bacăului înseamnă că alegi cu sufletul”, a afirmat primarul Necula. Venirea lui Sandu Iacob la Bacău ar presupune și un salariu mai mic în conturile tehnicianului de 43 de ani: o nouă dovadă că oamenii adevărați pun sufletul înaintea banilor.PUBLICITATE