După înfrângerea, scontată, cu Dobrogea Sud, din prima zi a turneului de la Sfântu-Gheorghe, formația băcăuană și-a ținut la respect, ieri, fostul antrenor într-un joc câștigat clar, cu 32-26.

După nori, vine și soarele, nu? CSM Bacău a început cu o înfrângere primul turneu din Liga Zimbrilor la handbal masculin, pe care Sfântu-Gheorghe îl găzduiește în perioada 15-17 septembrie. Marți, băcăuanii au pierdut onorabil, 19-22 (10-10) meciul de debut cu Dobrogea Sud Constanța. Un meci în care Serhel a înscris nu mai puțin de șapte goluri și în care echilibrul a domnit mai bine de o repriză, prima. Deznodământul jocului de marți nu și-a pus însă amprenta pe gruparea băcăuană. Așa cum nu și-a pus-o nici oboseala cauzată de preambulul numit Final Four-ul Cupei României. Și nici absențele lui Sretenovic și Capotă. Ieri, „CSMeii” au ridicat ștacheta. Și au obținut prima victorie a sezonului. Dar ce victorie! Un 32-26 (18-12) contra unei grupări cu pretenții, Dunărea Călărași.

Echipa băcăuană pregătită de pe margine de Sandu Acsinte și din umbră de Sandu Iacob a pus la colt formația la care ex-Gabi Armanu a dus un întreg contingent de handbaliști formați în Bacău: de la Rusu la Crăciunescu, de la Broască la Hanțaru, fără a-l uita pe Drăgan, „smuls” CSM-ului în vară. În ciuda tuturor acestor factori, CSM Bacău a subordonat Călărașiul antrenat de Armanu, la capătul unei confruntări ce a evidențiat paradele lui Saldatsenka, defensiva agresivă și, în special, pofta de gol a lui Crnoglavac: nu mai puțin de 12 reușite. Bacăul câștigă și demonstrează că toate eforturile făcute în ultima perioadă sunt mai mult decât justificate. Dunărea Călărași, în schimb, contabilizează al doilea eșec consecutiv în campionat, după acel 20-21 (8-10) înregistrat marți, în fața Buzăului. Primul turneu al Ligii Zimbrilor se va încheia astăzi. Căderea de cortină va fi asigurată chiar de meciul CSM-ului din Bacău împotriva Minaurului Baia Mare, programat în această seară, la ora 19.45. Un nou joc în care „CSMeii” întâlnesc una din fantomele trecutului, Baia Mare fiind pregătită de Adrian Petrea, antrenorul ce a dezertat în vară de la Bacău, deși mai avea un an de contract. O nouă victorie, o nouă revanșă, băieți?

Contra Dobrogii Sud, CSM Bacău a utilizat formula: Saldatsneka, Freiwald- Serhel 7 goluri, Tîrzioru 3, Iordachi 3, Crnoglavac 2, Stănică 2, Huta 1, Rotaru 1.

Contra Dunării Călărași, „CSMeii” au mizat pe: Saldatsneka, Cozma- Crnoglavac 12, Târzioru 6, Serhel 4, Huta 3, Iordachi 3, Păunică 2, Coric 1, Rotaru 1.PUBLICITATE