Stiinta MD Bacau a câstigat la loviturile de la 7 metri mansa tur a confruntarii pentru locurile 7-8 cu HC Odorhei, dar risca sa se desparta urât de propriul public

Pe 25 mai 2014, Stiinta Municipal Dedeman Bacau câstiga mansa retur a finalei de campionat cu HCM Constanta, dar pierdea titlul. Aseara, la un an si o zi distanta, Stiinta MD a câstigat cu 30-28 dupa executarea loviturilor de la 7 metri (26-26, 12-10), prima mansa a confruntarii pentru locurile 7-8 cu HC Odorhei, insa risca sa piarda tot: si echipa, si locul in Liga Nationala, si consideratia suporterilor.

Partida tur cu Odorheiul a fost, cu siguranta, cântecul de lebada al Stiintei MD. Al acestei Stiinta MD, cel putin. O echipa care, aseara, a câstigat frumos, dar care astazi, când este deadline-ul depunerii de proiecte pe Legea 350/ 2005, este pe cale sa moara urât. Luni, directorul CS Stiinta, Florin Grapa, le-a propus jucatorilor si antrenorilor Stiintei MD doua variante de salvare a echipei, ambele girate de Compania Dedeman.

PUBLICITATE

Primo: jucatorii care nu vor sa-si mai continue activitatea la echipa din vara incolo, isi vor lua doua restante contractuale (lunile ianuarie si februarie) si sunt liberi sa plece unde doresc, cu conditia de a nu-si depune memorii la Federatie. Secondo: jucatorii care vor sa ramâna (“iar noi ne-am dori sa ramâna cât mai multi”, a declarat Grapa), vor primi tot doua restante (ianuarie- februarie), cu promisiunea ca restul de bani vor fi inclusi in noul contract pentru stingerea intregii datorii.

Acest plan de salvare a Stiintei MD venea ca urmare a desfiintarii Asociatiei Top Sport si constituia singura varianta viabila pentru jucatori de a mai vedea vreun ban din urma. In cazul in care handbalistii si-ar depune memorii la FRH, forul condus de Dedu ar sanctiona Stiinta MD cu interdictia de a efectua transferuri (lucru ce ar putea compromite permenenta echipei in Liga Nationala), dar nu ar putea executa financiar CS Stiinta sau Stiinta MD pentru ca jucatorii sa-si recupereze banii. Si asta pentru ca Asociatia Top Sport, prin care Consiliul Local Bacau a finantat echipa, s-a desfiintat in aceasta primavara, lasând in urma datorii si intrebari.

Cum Dumnezeu s-au “topit” aproape sapte milioane de euro in mai putin de un deceniu, fara ca toti banii sa ajunga la jucatori si antrenori si fara ca Stiinta MD sa câstige vreun trofeu e o alta poveste. Una SF. Revenind la realitate, trebuie spus ca, pâna aseara, jucatorii nu dadusera niciun raspuns oficial. Neoficial, insa, cei mai multi dintre ei sunt decisi sa respinga propunerile facute de Florin Grapa, CS Stiinta si Compania Dedeman.

Iar urmatorul pas ar fi sa-si depuna memorii la FRH. Acest lucru compromite, in mod categoric, viitorul sportiv al echipei de la vara incolo. Si, inainte de toate, poate arunca in aer principala sursa de finantare: proiectul pe 350/ 2005 pe care o noua asociatie, coordonata de viitorul manager al Stiintei MD, Gabriel Armanu ar urma sa-l depuna azi, in ultima zi permisa de lege. “N-am luat, inca, o decizie. Ne focusam pe mansa retur a meciului cu HC Odorhei”, a fost una dintre declaratiile facute aseara, de handbalistii Stiintei MD. OK, baieti, poate aveti sanse sa câstigati locul 7. Veti pierde, in schimb, nu doar banii pentru care, ce-i drept, ati muncit, ci, in special, afectiunea unui public care ar merita sa aiba, in continuare, echipa de Liga Nationala. Cu voi sau fara voi. Dar- oricât ar suna de ciudat- cu voie de la voi. Mingea este in mâinile voastre si poate ar fi bine sa va gânditi ca in joc e ceva mai mult decât o lovitura de la 7 metri sau o confruntare pentru locurile 7-8.

Stiinta MD Bacau: Tamas (12 interv.), Erhan (1 interv.)- Iancu (2 goluri), Rotaru (3), Moisa, Bondar (6), Vartic (2), Celestin (5), Pinnonen, Paunica (2), Carali (1), Cotinghiu, Johannson (4), Lita (1).
HC Odorhei: Orban (7 interv.), Tevzadze (1 interv.)- Komporaly (9 goluri), Konya (1), Sipos (2), Rusia (2), Talas (2), Ferenczi (2), Szasz (2), Ramba (6), Kuzmanoski, Onyejekwe.
Au marcat pentru Stiinta de la 7 metri: Johannson, Bondar, Rotaru si Vartic. A ratat: Paunica.
Au marcat pentru Odorhei de la 7 metri: Ramba si Onyejekwe. Au ratat: Kuzmanoski si Rusia.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ