Vice-campioana României, Stiinta MD a câstigat cea de-a opta editie a Cupei Municipiului Bacau la handbal masculin. Aflati la primul turneu de pregatire al verii studentii si-au adjudecat trofeul pe care-l cucerisera si in 2012.

De data aceasta, echipa antrenata de Eliodor Voica s-a impus la capatul unui turneu desfasurat in sistem campionat, contabilizând trei victorii din tot atâtea meciuri. Dupa succesele obtinute contra divizionarelor secunde, CSM Calarasi (33-29) si Stiinta ll (39-27), studentii au câstigat la limita, 23-22 si partida de duminica, impotriva lui Dinamo.

Interventiile excelente ale lui Sota Tevzadze, golurile lui Rares Paunica in momentele-cheie (la 19-19 si 20-20) si, in special reusita din penultima secunda a francezului Michelin Celestin au salvat meciul cu Dinamo, altfel unul tensionat si anost.

PUBLICITATE

Cu exceptia indisponibilitatilor mai vechi sau mai noi (Sipos, Ghita, respectiv Bondar si Dospinescu), antrenorul Stiintei MD, Eliodor Voica a utilizat intreg lotul de jucatori, inclusiv noile achizitii Fenici (Poli Timisoara), Selaru (CSU Suceava), Johansson si Rusia (HC Odorhei) si Celestin (Toulouse).

“A fost un turneu util pentru toata lumea. In perioada in care ne aflam, consider ca ne permitem inca sa cautam solutii pentru optimizarea relatiilor de joc”, a concluzionat “Colin” Voica”. Tehnicianul a admis ca “exista unele probleme cu postul de extrema dreapt, insa dam credit in continuare lui Bujor si Tarâta”.

Rezultatele inregistrate:

Vineri: Dinamo Bucuresti- Stiinta MD ll 29-35(15-14); Stiinta MD Bacau – CSM Calarasi 33-29 (14-13).
Sâmbata: CSM Calarasi – Dinamo 24-29 (13-14); Stiinta MD – Stiinta MD ll 39-27 (18-14).

Duminica: CSM Calarasi – Stiinta MD ll 37-31 (19-17); Stiinta MD – Dinamo 23-22 (14-10).

Clasament final: 1) Stiinta MD, 2) CSM Calarasi, 3)Stiinta ll, 4) Dinamo.

Trofee personale: Bogdan Prealea (CSM Calarasi)- cel mai bun portar; Michelin Celestin (Stiinta MD)- cel mai tehnic jucator; Victor Vartic (Stiinta ll)- golgheterul turneului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ