Desi invitata sa participe in Liga Nationala, gruparea bacauana a preferat sa ramâna in esalonul secund din cauza bugetului redus

Mâine, la Zimbraria Neagra din localitatea dâmboviteana Bucsani, va avea loc tragerea la sorti a programului Ligii Nationale la handbal masculin, editia 2016-2017. La start nu se vor prezenta Minaur Baia Mare si Energia Lignitul Târgu-Jiu, echipe retrase din campionat. Dar nici CSSM Bacau, care a declinat invitatia Federatiei Române de Handbal de a participa in Liga Nationala, ca inlocuitoare a uneia dintre cele doua echipe retrase.

“Nu avem buget pentru prima liga”, este pozitia clubului bacauan, exprimata inca de la inceputul verii, atunci când a fost oficializata suma pe care CSSM urma sa o primeasca, prin Elite Sport, pe Legea 350/ 2005: 700.000 lei. “In aceste circumstante, este de preferat sa continuam in Divizia A, având ca obiectiv formarea unei echipe de viitor, in care sa se regaseasca si campionii nationali de la juniori 1 si 2”, a subliniat managerul Gabriel Armanu.

In conditiile in care Bogdan Voica si-a incheiat contractul cu CSSM, mai mult ca sigur ca Armanu va prelua si rolul de antrenor al echipei de seniori. O echipa care nu se va mai baza pe Tamas (plecat la Vaslui), Moisa (Constanta), Ciubotariu (Suceava), Popia (Calarasi), Rata (Focsani) si Buinenko (Zaporoje).

Cu bagajele facute este si Alin Câmpan, spre deosebire de Cotinghiu si Juverdianu, care au sanse insemnate de a continua la Bacau. Certa este permanenta lui Bobeica si Lita, dar si a jucatorilor adusi anul trecut de la Centrul National de Excelenta: Freiwald, Gal, Dumitriu, Uruianu. Alaturi de acestia, asa cum amintea si Armanu, un rol important il vor juca noii campioni nationali la juniori, in frunte cu internationalii Rusu, Broasca, Ionescu si Hantaru.

De altfel, cei patru se afla in pregatiri cu lotul national in vederea Europenelor de juniori din Georgia, din luna august. Tot in august, pe data de 2, este programata si reunirea lotului bacauan, campionatul Diviziei A urmând sa debuteze pe 17 septembie. In fine, sa notam ca in primul weekend din septembrie, CSSM va organiza o noua editie a Cupei Municipiului Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ