21 iulie 2024
SportHandbal masculin / „CSMeii”, la Memorialul „Marian Căpățână”

Handbal masculin / „CSMeii”, la Memorialul „Marian Căpățână”

Vineri și sâmbătă, prim-divizionara de handbal CSM Bacău va participa la cea de-a treia ediție a Memorialului „Marian Căpățână”, de la Buzău. Vineri, de la ora 16.00, va avea loc jocul CSM București- CSM Focșani 2007, iar de la ora 18.00, cel dintre gazdele de la HC Buzău 2012 și CSM Bacău.

Ziua de sâmbătă programează cele două finale ale Memorialului. Astfel, de la ora 10.00, învinsele de vineri se vor întâlni în finala mică, pentru ca de la ora 12.00, învingătoarele din prima zi să-și dispute câștigarea turneului. CSM Bacău se va prezenta la Buzău după ce și-a adjudecat Memorialul „Mihai Mironiuc” de la Suceava și Cupa Municipiului Bacău, derulată săptămâna trecută în Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu”.„Fiind ultimul test dinaintea startului de campionat, dorim să punem la punct unele lucruri, dar cel mai important lucru este să ne întoarcem sănătoși de la Memorialul buzoian. Mergem pe același principiu ca și la ultimele două turnee, cel de la Suceava și cel de la Bacău, de a acorda minute aproximativ egale tuturor jucătorilor din lot”, a precizat antrenorul „CSMeilor”, Leonard Bibirig, care s-a declarat mulțumit de parcursul elevilor săi în această perioadă de pregătire:

„Chiar dacă mai avem încă foarte mult de lucru, suntem în progres. Relațiile de joc încep să se consolideze, iar ritmul de joc pe care l-am dezvoltat la Cupa Municipiului Bacău a crescut față de Memorialul de la Suceava. Este adevărat că am câștigat toate cele cinci meciuri de verificare de până acum, dar asta poate fi o armă cu două tăișuri. Rezultatele din jocurile amicale nu sunt prioritare. Repet, mai avem de muncă, motiv pentru care trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”. Bibirig a ținut să evidențieze și aportul celor două transferuri ale verii, portarul Tudor Stănescu și centrul lituanian Zanas Virbauskas:

„Într-adevăr, sunt doi jucători care au adus plus valoare lotului. Stănescu dă siguranță, iar Virbauskas leagă bine jocul, are motricitate și, totodată, este eficient în acțiunile de unu la unu pe poartă”. CSM Bacău va începe campionatul Ligii Zimbrilor weekendul viitor, cu o deplasare pe terenul celor de la CSU din Suceava.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri