FOTO: CSM Bacău

A rămas foarte puțin timp până la startul unei noi ediții de campionat în Liga Națională de handbal masculin, ligă în care va evolua din acest sezon și CSM Bacău, din statura de nou-promovată.

În aceste condiții, echipa băcăuană a susținut mai multe stagii de pregătire, ultimul având loc zilele trecute la Turda. La acest turneu au participat echipa gazdă, Potaissa, ocupanta locului III la ediția precedentă de campionat, CSM Bacău și CSM Focșani, primul adversar pe care băcăuanii îl vor întâlni pe teren propriu în viitoarea ediție de campionat.

Dacă în primul joc, contra celor de la Focșani, băcăuanii s-au impus la un punct diferență, 27-26 (12-12), în întâlnirea cu gazdele, echipa pregătită de Eden Hairi a fost surclasată clar, 41-25 (24-14).

„Avem drumul nostru, în care credem cu tărie. Putem deveni o echipă puternică, așa cum își dorește publicul băcăuan. Pe de altă parte, acest meci ne-a readus cu picioarele pe pământ. Turda ne-a reamintit cine suntem: o nou-promovată, cu mulți jucători fără experiență și care provin de la mai multe cluburi. Pe deasupra, n-am putut beneficia până acum de serviciile «stranierilor» pe care îi avem și care cu siguranță ne vor aduce un plus. Toate acestea trebuie compensate cu o doză dublă de muncă și seriozitate. De aceea, nu trebuie deloc să exagerăm importanța acelei victorii cu CSM Focșani, echipă pe care o vom reîntâlni repede, în campionat”, a declarat Eden Hairi, antrenor CSM Bacău.

La turneul de la Turda, echipa băcăuană nu a putut conta pe serviciile „stranierilor” (Maksimov, Serhel, Sadovyi, Kurtes) și nici pe Valentin Anton, accidentat. Liga Zimbrilor va debuta miercurea viitoare, pe 5 septembrie, cu o etapă în care CSM-ul va evolua în deplasare la Universitatea Cluj.