Mai mulți handbaliști ai CSM Bacău au fost convocați la diferite loturi reprezentative în această perioadă. Astfel, Andrei Drăgan (19 ani) și Eduard Iordachi (18 ani) s-au alăturat, de ieri, selecționatei B de seniori a României, aflată într-un cantonament la București până pe 23 decembrie.

Eduard Iordachi va participa în ianuarie (perioada 7-13) și la un stagiu de antrenamente și de jocuri cu naționala de juniori, alături de un alt băcăuan chemat sub tricolor, Cătălin Brăescu.

Vlad Bălan, Ianis Petrea și Răzvan Frînghiu (toți născuți în 2003, foto) participă în perioada 12-23 decembrie la un stagiu de pregătire la Izvorani, urmat de un turneu internațional în Spania, la Madrid. Alți doi cadeți ai „CSMeilor”, Darius Bran și Tiberius Toboșaru au primit telegramele de convocare pentru lotul național de profil cu care efectuează un cantonament la Sighișoara, urmat de un turneu la Dabas, în Ungaria, ce se va finaliza pe 23 decembrie.

În fine, în perioada 7-10 ianuarie, la Izvorani, se va desfășura cantonamentul la nivel național al programului „Talent” organizat de Federație în vederea monitorizării sportivilor pentru loturile naționale. La grupa de vârstă 2002-2003 au fost selecționați băcăuanii: Tiberius Toboșaru, Vlad Bălan, Cristian Gheorghe, Darius Bran, Ianis Petrea, Răzvan Frînghiu și Denis Dârlău.

La 2004-2005 vor răspunde „prezent”: Alin Cozmaciuc, Ștefan Armanu, Bogdan Niculaie și Sorin Grigore, care vor fi însoțiți, în calitate de antrenor, de Gabriel Armanu.