„CSMeii” încă nu țin pasul cu Zimbrii. Cel puțin nu în meciurile amicale. Sau, și mai exact, nu-l țin pe întreaga durată a amicalelor verii. Nou promovată în Liga Zimbrilor, CSM Bacău a disputat până acum cinci jocuri de verificare.


PUBLICITATE

Toate pierdute. Mai întâi au fost cele trei înfrângeri din cadrul Memorialului „Mihai Mironiuc”, de la Suceava: 30-31 (13-14) cu CSU Suceava, 28-30 (13-12) cu CSM Făgăraș și 33-38 (16-15) cu Potaissa Turda. Au venit apoi eșecurile de weekend-ul trecut, de la Călărași.

Adversari de o altă caratură, rezultate pe măsură: 27-43 (16-20) cu Dobrogea Sud Constanța și 22-31 (12-14) cu Dunărea Călărași. După cum se poate observa, o altă constantă a acestor confruntări este apropierea „CSMeilor” de… Ianus, zeul cu două fețe: într-un fel a arătat tabela de marcaj în primul mitan și cu totul altfel s-a prezentat rezultatul final.

„Așa este, se pare că avem o problemă legată de repriza a doua. Dacă în prima repriză am ținut pasul inclusiv cu o echipă de talia Dobrogii Sud, în schimb după pauză am cedat foarte ușor”, a declarat antrenorul handbaliștilor băcăuani, Eden Hairi.

Tehnicianul a găsit și explicațiile: „Două ar fi motivele, în opinia mea. Pe de o parte, este pregătirea fizică. Deși ultimele teste fizice arată destul de mulțumitor, este clar că nu am atins vârful de formă și, de altfel, nici nu ar fi fost recomandabil să se întâmple lucrul acesta acum. A doua explicație e legată de numeroasele schimbări efectuate după pauză.

Avem 24-25 de jucători în lot, incluzându-i și pe componenții divizionarei A, iar la aceste amicale am rulat întreg efectivul. Este clar că există o diferență de valoare între titulari și rezerve, după cum e limpede că relațiile de joc încă suferă”.

Hairi nu este descumpănit de rezultate: „La Călărași am avut parte de un duș rece, dar am văzut cum este să joci contra unor echipe de top din Liga Zimbrilor. Am convingerea că lucrurile se vor regla cu timpul, iar în campionat, unde ne vom baza și pe stranieri, vom arăta o altă față. Eu sper să începem Liga Zimbrilor cu dreptul, învingând la Cluj”.

Până la debutul din campionat, CSM Bacău ar putea obține primele victorii ale verii la finalul acestei săptămâni, atunci când va găzdui cea de-a 13-a ediție a „Cupei Municipiului Bacău”.

Programul meciurilor de la „Cupa Municipiului Bacău”

Vineri, 17 august, ora 11.30: CSM Bacău- CSU Suceava. Ora 13.00: CSM II Bacău- CSM Reșița. Ora 17.30: HC Buzău 2012- CSU Suceava. Ora 19.00: CSM Bacău- CSM Reșița.
Sâmbătă, 18 august, ora 10.00: CSU Suceava- CSM Reșița. Ora 11.30: HC Buzău 2012- CSM Bacău. Ora 17.30: HC Buzău 2012- CSM Reșița. Ora 19.00: CSM Bacău- CSM II Bacău.

Tamaș, menajat

La amicalele desfășurate la Călărași, CSM Bacău nu a putut conta în teren și pe aportul lui Răducu Tamaș. Accidentat săptămâna trecută, la un joc-școală în care s-a lovit de bară, necesitând și un consult medical, portarul băcăuan a fost menajat la partidele cu Dobrogea Sud și Dunărea Călărași. „Tamaș este antrenorul nostru din teren, iar absența sa în meciurile de la Călărași s-a simțit. Este un adevărat lider”, a spus Eden Hairi despre portarul „CSMeilor”.

Se joacă la Sala Sporturilor

Deși greva generală a angajaților din unitățile aflate în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului a continuat și ieri, „Cupa Municipiului Bacău” la handbal masculin nu se află în pericol de a nu se disputa în Sala Sporturilor. „Chiar dacă revendicările și problemele noastre nu vor fi rezolvate între timp de MTS, competiția de handbal se va ține în Sala Sporturilor. Vom deschide sala, dar, cel mai probabil, va fi nevoie de personal pus la dispoziție de CSM pentru bunul mers al competiției deoarece angajații DTS vor rămâne în grevă”, a explicat liderul SNST Bacău, Tudorel Gherasă.

5 septembrie
este data de începere a Ligii Zimbrilor, în prima etapă, CSM Bacău întâlnind în deplasare pe U Cluj, care a luat locul Vasluiului

Alte articole