Derby-ul judetean ACS Tescani- CSS Bacau a fost unul strâns. Foto: Ioan Bisca

Victorii pe linie pentru handbalistele de la ACS Tescani in cadrul turneului de junioare 2 rezervat sportivelor nascute in anii 1998-1999 si desfasurat la finalul saptamânii trecute, la Sala “Orizont” din Bacau.

In prima zi, formatia antrenata de prof. Florin Romanescu a trecut cu 19-18 de LPS Roman si cu 29-17 de LPS “Iolanda Balas Soter”, pentru ca sâmbata, sa-si adjudece derby-ul judetului cu CSS Bacau cu 21-19.

Seria de trei victorii realizate in acest al doilea turneu al Campionatului National a permis formatiei din Tescani sa o egaleze la puncte (15) pe LPS Roman in ierarhia generala, locurile urmatoare fiiind ocupate de CSS Bacau (6 puncte) si LPS Buzau (0 p.).

PUBLICITATE

Desi toate cele patru echipe din serie au asigurata calificarea la turneul semifinal programat in aprilie 2015, locul ocupat la finalul celor patru turnee zonale va conta in perspectiva tragerii la sorti.

“Fata de primul turneu, cel desfasurat la Roman, in care am suferit la calitatea jocului, de data aceasta echipa noastra a avut o evolutie reusita. M-au impresionat disciplina si taria de caracter manifestate de fete in momentele tensionate”, a declarat antrenorul ACS Tescani, prof Florin Romanescu.

“Ne-au ajutat mult si jocurile de pregatire sustinute cu baietii de la CSS Bacau, grupa de juniori IV pregatita de prof. Marius Capusa, care au compensat prin forta si agilitate diferenta de vârsta.

Aceste jocuri-test au contribuit la rezistenta fizica a sportivelor mele, dovada si faptul ca am dominat clar finalurile de meci ale turneului”, a subliniat Florin Romanescu, care a concluzionat:

“Asa cum m-au invatat mentorii mei, domnii profesori Acsinte si Manoliu, incerc sa nu pun pe primul plan rezultatul imediat, ci formarea ca jucatoare a fetelor. Sper ca din aceasta echipa sa faca pasul catre handbalul mare cât mai multe jucatoare, dupa cum mi-as dori sa avem mai multa colaborare in handbalul feminin bacauan si mai putine orgolii”.

Lotul ACS Tescani: Stefania Manolache, Andreea Creanga, Diana Ceausu, Adina Carp, Lavinia Lazarescu, Flavia Dorneanu, Alexandra Codreanu, Ioana Acatrinei, Andrada Suta, Simona Miron. Din lot fac parte, desi nu au drept de joc la junioare 2 in acest sezon, si surorile Mihaela si Gabriela Cires.
Rezultatele turneului bacauan:

Vineri: LPS Roman (prof. Vasilica Lazar)- ACS Tescani (prof. Florin Romanescu) 18-19 (7-9), CSS Bacau (prof. Costel Oprea)- LPS Buzau (prof. Lucian Sandoiu) 20-14 (8-6), ACS Tescani – LPS Buzau 29-17 (11-9), LPS Roman – CSS Bacau 37-16 (16-8).

Sâmbata: CSS Bacau – ACS Tescani 19-21 (10-10), LPS Buzau- LPS Roman 14-28.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Romanescu !!
    Vad ca sunteti un mare antrenor, dar ati uitat ceva. Ati cumparat cateva ghete de fotbal si ati ” uitat ” sa platiti. Doar, sa stiti, din primavara sunteti dator cu 2000 de lei . Nu aveti onoarea sa ridicati telefonul. Stati ascuns ca un sobolan….Frumos, dl antrenor !!

LĂSAȚI UN MESAJ