CSM Bacau – Oltchim Râmnicu Vâlcea 21-35 (9-17)

Campioana a preluat conducerea Ligii Nationale, confirmând calculele hârtiei in "restanta" cu CSM Bacau. Meciul de inchidere a etapei a VI-a s-a derulat dupa un scenariu previzibil si s-a incheiat cu victoria clara a "galacticelor", care au realizat astfel o buna repetitie inaintea meciului de duminica cu Dinamo Volvograd, din grupele Ligii Campionilor. "Avem un program infernal in continuare, cu un meci la doua-trei zile plus deplasare. De aceea am si incercat sa menajez o parte din jucatoare, astfel incât efortul sa fie repartizat corect", a subliniat selectionerul Radu Voina.
In timp ce Oltchimul respira aerul Ligii Campionilor, CSM Bacau traieste in alta galaxie. Echipa pregatita de Gabriela Manea si Adrian Brezan a condus cu 3-1 pâna in minutul 8, dupa care oaspetele au pus repede lucrurile la punct cu o serie de sapte goluri consecutive, distantându-se fara sa forteze spre o noua victorie: 3-8 (’13), 5-16 (’26), 10-20 (’37), 15-27 (’46), 18-34 (’55). "Sunt multumita de atitudinea echipei. Am rulat tot lotul si am vazut ca fiecare jucatoare a intrat cu pofta de joc. Ma bucur ca meciul s-a desfasurat in spiritul fair-play-ului. A fost un examen bun ca sa vedem unde suntem vizavi de echipele cele mai bune din tara si chiar din Europa, pentru ca la ora actuala Oltchim este cea mai buna din Europa", a declarat antrenoarea Gabriela Manea, care a avut de transmis un mesaj atât pentru "galactice" ("noi, Bacaul, le uram mult succes in continuare, pentru ca reprezinta cu numai Vâlcea, reprezinta România"), cât si pentru spectatorii veniti in numar mare la Sala Sporturilor ("multumesc mult de tot publicului si sustinerii pe care am avut-o, a fost foarte important si imbucurator pentru noi").
CSM Bacau: Parkhomenko – Lazar (6), Ciuca (3), Simion (3), Szabo (3), Shutska (2), Amoagdei (2), Matei (1), Krumova (1).
Etapa urmatoare: marti, 1 noiembrie: Otelul Galati – HCM Baia Mare, "U" Cluj – CSM Bacau; 2 noiembrie: CSM Bucuresti – Corona Brasov; 3 noiembrie: Oltchim – HC Zalau; 5 noiembrie: CSM Ploiesti – SCM Craiova, "U" Neptun – Cetate Deva, HCM Roman – Dunarea Braila. (Dana P.)