Extrema dreapta a cadetelor de la CSS Bacau, Ilinca Oprea viseaza la o cariera internationala

Merita sa o asculti. Si zau ca face sa o vezi pe teren. Da, pentru ca Ilinca Oprea vorbeste asa cum joaca handbal: ca din carte. Prin urmare, sa-i dam cuvântul. Intre un dribling si o aruncare din saritura: “Vreau sa devin cineva in handbal. Asta e telul meu. Muncesc si ma pregatesc pentru a ajunge acolo in vârf”. La 12 ani (va face 13 in vara, pe 8 august), extrema dreapta a cadetelor de la CSS Bacau are ideile clare. Si nu se sfieste nici sa le spuna si nici sa le puna in practica. La finalul saptamânii viitoare, ea se va alatura lotului national de cadete al României: “Este a doua mea convocare la lot si tin sa le arat celor de acolo ca am progresat mult fata de vara trecuta. Stiu ca in tara exista fete de vârsta mea care joaca mai bine decât mine, dar asta nu face decât sa ma ambitioneze si mai mult”.

Primele semne

Intr-un fel, Ilinca Oprea este o predestinata. Numele sau a aparut in paginile “Desteptarii” inca de la nastere. Mama sa, Gabriela a dus cu greu sarcina, insa profesionalismul doctorului Vladimir Corneliac si providenta au facut ca familia Oprea sa se bucure de aparitia unui bebelus la capatul a 11 ani de truda, lacrimi si sperante.

DSC_6763

Al doilea semn a venit la doar doua saptamâni de la nasterea micutei, atunci când tatal Ilincai, antrenorul Costel Oprea a reusit sa cucereasca titlul de vice-campion european cu nationala de junioare ale României din care faceau parte, printre altele, Oana Manea si Adina Meirosu. “Succesul asta il dedic Ilincai. Poate ca, intr-o buna zi, va deveni, si ea, handbalista”.

“Fara carte…”

Si, intr-o buna zi, buna cu adevarat, fata lui Costel Oprea a pasit pe terenul de handbal. “Aveam doar sase ani, când am mers la un antrenament al tatei, cu grupa de 12 ani. M-am indragostit pe loc de acest sport. Poate suna banal, dar din acel moment am simtit ca handbalul e viata mea”. In viata Ilincai e loc, insa, si pentru scoala, si pentru hobby-uri, si pentru prieteni. Este eleva in clasa a VI-a la CN “Gh. Vrânceanu”, ii plac Mate, Româna si Engleza si spune ca “scoala fara sport se poate, dar sport fara carte nu prea…risti sa nu ajungi departe”. Adora desenul (“in principal, in creion, dar obisnuiesc sa si pictez), iar când vine vorba despre prietenul ei, fenteaza cu eleganta. Ca pe teren: “Nu am prieten, ci prieteni: Luca, Matilda, Mihai, Alex…”.

Nora Mork si…Zuri

Eleva a profesoarei Adriana Hriscu la echipa de cadete a CSS-ului, Ilinca Oprea stie de pe acum unde va evolua când va fi mare: “Mai intâi, in tara, la o echipa gen CSM Bucuresti sau Corona Brasov. Apoi, as vrea sa-mi continui cariera in strainatate. Eventual, la Larvik, unde joaca si idolul meu, Nora Mork”. Pâna va ajunge sa se indrepte spre o destinatie de top, Ilinca trebuie sa-si faca bagajul pentru lotul national de cadete. Asa cum aminteam, de pe 16 aprilie, se va afla la Sfântu-Gheorghe, sub comanda profesorului Cezar Hantau. In bagaj isi va gasi locul si Zuri, combinatia de fluture si catelus, pe care Ilinca o ia cu ea in toate deplasarile: “E un plus de care nu ma despart niciodata deoarece imi poarta noroc”. Sa ai bafta, pustoaico!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ