Rezultate de excepție pentru halterele băcăuane la Campionatele Europene de Seniori de la Moscova. Deși nu sunt încă senioare, Cosmina Pană (CSM Bacău) și Mihaela Valentina Cambei (CSM Onești) au urcat pe podiumul Europenelor din Rusia, totalizând trei medalii, adică jumătate din cele câștigate de delegația României în prima zi de concurs.

Astfel, Cosmina Pană, sportivă antrenată la CSM Bacău de George Călin, a cucerit argintul la categoria 45 kg, stilul aruncat, cu un rezultat de 84 kg, în timp ce Mihaela Valentina Cambei și-a trecut în cont un titlu de vice-campioană europeană la aruncat, cu 100 de kilograme ridicate deasupra capului și un bronz la total, cu 180 kg.

De notat că junioara oneșteancă pregătită de Cristina Maftei a fost foarte aproape de o clasare pe podium și la smuls, unde s-a poziționat a patra, cu 80 kg.

Aceste rezultate reconfirmă valoarea școlii băcăuane de haltere, care, în ultimii ani, joacă un rol de prim-plan atât la masculin, cât și la feminin în competițiile naționale și, mai ales, internaționale.PUBLICITATE