Aflat intr-un turneu prin 22 de orase ale României, scriitorul Marian Coman s-a intâlnit cu cititorii bacauani, marti, 15 decembrie, seara, la Libraria Glissando, pentru a-si prezenta romanul “Haiganu. Fluviul scoaptelor”. Noua carte a lui Marian Coman apare la exact 10 ani de la debutul editorial cu ”Nopti albe, zile negre” (Tritonic, 2005) si este primul volum publicat de Editura HAC!BD, care a impus pe piata româneasca benzile desenate prin revistele HAC! (Harap Alb continua), la care Marian Coman este unul dintre scenaristi, si TFB (Tinerete fara batrânete).

“Este un proiect foarte ambitios, el cuprinde trei romane, «Haiganu», dupa cum stiti, este primul. Marian Coman este un scriitor tânar, de succes, este premiat la nivel european, la Festivalul European de Science-Fictions. Acest roman are o multime de personaje, fabuloase, din copilarie, dar si inventate, care alcatuiesc un univers foarte incitant, pentru copii, dar si pentru parinti, care s-ar putea indragosti, sa devina fani ai acestui gen de literatura. Marian este un scriitor foarte talentat, care stie sa construiasca personaje intr-o asemenea maniera incât vi s-ar parea ca sunt vecinii dumneavoastra.

Cartea va va deveni apropiata, pentru ca personajele sunt vii, sunt schematice, nu sunt artificiale, de aceea, sunt convins, va vor cuceri de la primele pagini”, a spus celor prezenti scriitorul Ovidiu Bufnila. Actiunea cartii are loc în acelasi univers în care se desfasoara si aventurile din benzile desenate ”Harap Alb continua”, personajul principal fiind Ochila, dupa cum a afirmat autorul, in dialogul cu cei prezenti la prezentare.

lansare carte bufnila BUNA

“Ma aflu la finalul turneului, mai am doar doua orase unde am sa merg. Am inceput cu Târgul Gaudeamus, de la Bucuresti. Aceasta carte este strâns legata de proiectele Editurii HAC!BD, derulate inca de acum trei ani, fiind o incercare reusita de a readuce in România benzile desenate. «Harap Alb continua» este o prelungire a povestii lui Ion Creanga, insa intr-o maniera moderna, fantasy. De la primul numar al revistei, editorul mi-a propus sa scriu o poveste, cu un personaj din «Harap Alb», oricare el, eu l-am ales pe Ochila, pe care l-am botezat Haiganu, un zeu aruncat pe pamânt. Este o carte pentru un public matur, nu numai pentru copii, de altfel, un studiu facut recent de editura arata ca cititorul tinta este cuprins intre 18-35 de ani.

Cartea are ilustratii, de aceea, cred ca poate fi un cadou frumos pentru prietenii dumneavoastra”, s-a adresat scriiotrul Marian Coman asistentei. “«Fluviul soaptelor» va va purta alaturi de copii si zei, de vrajitori si animale fantastice, de monstri morali si monstri fizici, într-o lume fictionala în care Marian Coman lucreaza cu ceea ce stiti din alte povesti pentru a construi una noua, surprinzatoare”, apreciaza si criticul Catalin Badea – Gheracostea, pe coperta romanului.