20 aprilie 2024
ActualitateVIDEO: "Hai sa fim selectivi". Globul pamântesc, salvat de copii

VIDEO: “Hai sa fim selectivi”. Globul pamântesc, salvat de copii

Copii si adolescenti s-au adunat, miercuri, in piateta din fata Prefecturii Bacau pentru a marca Ziua Pamântului. Echipe din 20 de scoli au strâns capace de PET-uri, incercând, fiecare, sa realizeze cel mai frumos mozaic. Un singur sac continea 4.000 de capace! Actiunea e ultima din proiectul de mediu “Hai sa fim selectivi”, derulat de Asociatia “Vernal”.

“Ne-am gândit la capacele de PET-uri pentru ca aceste deseuri au ajuns sa ne invadeze viata. Le intâlnim peste tot, in paduri, pe cursurile de apa, in oras. Deranjeaza mai mult decât hârtia, pentru ca plasticul sta 500 de ani fara sa se degradeze, iar pamântul nu mai suporta atâta plastic.”
Nela Dumea, Asociatia “Vernal

Proiectul finantat de Fundatia Comunitara Bacau, si realizat in parteneriat cu Palatul Copiilor, APM, ISJ si Primaria Bacau, a avut ca obiectiv cresterea gradului de constientizare a cetatenilor in privinta colectarii selective. Scoala “Spiru Haret” a realizat “porumbelul pacii, drapelul României, sagetile de reciclare, un copac, roata evolutiei si un copil”, Scoala “Octavian Voicu” – steagul UE si al României, CT “Petru Rares”, un copac care “isi ofera roadele, aratând ca pamântul respira, e viu”, Colegiul Pedagogic, globul pamântesc si un nufar, iar prescolarii Gradinitei nr. 26, pomul vietii, fluturi si flori.“Noi realizam trenuletul vietii, care traverseaza pamântul in cele patru anotimpuri si ii ia pe toti copiii care vor sa apere planeta”.
Razvan Tataru, 6 ani, Scoala “Al. I. Cuza”.

Organizatorii au rasplatit cele mai bune trei lucrari de la fiecare categorie de vârsta, oferind stick-uri de memorie, dar câstigatori s-au considerat toti copiii prezenti, pentru ca toti cred in misiunea lor si in mesajele educative transmise adultilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri