Știința Bacău – Zeleznicar Lajkovac (azi, ora 17.00, Sala Sporturilor/ în tur 3-2)

Voleibalistele Științei Bacău atacă accesul în optimile de finală ale Cupei CEV. Asaltul decisiv va avea loc în această seară, pe teren propriu, odată cu returul contra sârboaicelor de la Zeleznicar Lajkovac.

Studentele pornesc cu avantajul victoriei din tur. Miercurea trecută, în Serbia, Știința s-a impus cu 3-2 la capătul unui joc care a durat aproape două ceasuri. În acest context, băcăuancelor le este necesară o nouă victorie, indiferent de scor, pentru a ajunge în „optimile” competiției, acolo unde o așteaptă olandezele de la Sliederecht Sport. Pentru a se califica, gazdele au și alternativa unei înfrângeri în tie-break, cu condiția să se impună în „setul de aur”.

„Ne dorim foarte mult calificarea și ar fi foarte bine dacă am obține-o printr-o nouă victorie. Știm că ne așteaptă un meci greu, nimic nu e tranșat, dar vom lupta pentru a ne continua parcursul european”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă. Interesant este că în sezonul trecut, Rogojinaru și compania au spus „adio” Europei după o dublă manșă cu elvețiencele de la Sm’Aesch Pfeffingen, în care victoriei cu 3-2 din deplasare i-a urmat o înfrângere acasă cu 3-1 în returul „optimilor” Cupei Challenge.

„Am încredere că putem evita erorile din trecut”, a punctat Grapă, care mizează pe forma foarte bună pe care o manifestă în această perioadă echipa sa. Astfel, la patru zile după succesul de la Lajkovac, Știința a revenit pe podiumul Diviziei A1 datorită unei victorii cu 3-0 contra unuia dintre „granzii” campionatului intern, CSM Târgoviște.

„Victoria din campionat ne oferă un moral bun pentru returul cu sârboaicele. Sperăm ca publicul sa fie prezent într-un număr cât mai mare la sală, iar noi să-i oferim satisfacția unei calificări”, a concluzionat Florin Grapă.

Alte articole