Lenuta Neacsu, beneficiar BIG BUILD 2015, Bacau/Foto: Vlad Ilas

* familiile cu venituri mici pot aplica pentru o locuinta in Bacau * Habitat for Humanity România construieste 40 de case in doar cinci zile la Bacau, pentru a sarbatori Ziua Mondiala a Locuirii si 40 de ani de la infiintarea organizatiei la nivel mondial * familiile beneficiare vor munci alaturi de voluntari la ridicarea propriilor case * alaturi de bacauani vor munci 800 de voluntari

Intre 3 si 7 octombrie 2016, 800 de voluntari din 15 tari (SUA, Canada, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc) si din companiile românesti vor construi in Bacau 40 de locuinte. Alti 1.200 de voluntari vor lucra in pre-eveniment, la pregatirea santierului si realizarea fundatiilor.

Familiile beneficiare vor munci alaturi de voluntari la ridicarea propriilor case. In prima zi pe santier se vor afla doar fundatiile, iar in ziua a cincea familiile vor primi cheile locuintelor. Acesta va deveni cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat realizat vreodata in Europa. Recordul in regiune este detinut tot de Habitat for Humanity România – in 2007, organizatia a celebrat intrarea României in Uniunea Europeana prin constructia a 27 de locuinte, câte una pentru fiecare tara membra in acel moment, impreuna cu 600 de voluntari.

PUBLICITATE

„Habitat for Humanity continua astfel sprijinul oferit familiilor cu venituri mici din Bacau. Anul trecut, asociatia a construit, in proiectul BIG BUILD 2015, tot in sistem accelerat, opt locuinte, impreuna cu 250 de voluntari internationali si din companiile românesti”, declara Loredana Modoran, coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity România

Cine se califica

Pentru cele 40 de locuinte care vor fi ridicate in doar cinci zile, sunt eligibile familiile care au nevoie de o locuinta, care au venituri si pot plati rate lunare, fara dobânda, fara profit, pentru locuinta dobândita prin programul Habitat for Humanity România, si un avans in valoare de 2.000 lei, achitat in perioada 1-15 septembrie 2016. Venitul lunar al familiilor trebuie sa se incadreze intre 2.000 lei si 3.000 lei/familie. Pretul de vânzare al unei case Habitat for Humanity România, in rate lunare fara dobânda, fara profit, pe o perioada de 20 ani este de 100.000 lei.

„Petru a aplica, sunt necesare doua formulare, care se gasesc la santierul din strada Izvoare din Bacau, in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 10:00-17:00, la sediul filialei Habitat for Humanity Comanesti (Strada Combinatului, nr. 14) sau pot fi descarcate de pe website-ul Habitat for Humanity România, http://www.habitat.ro/big-build-2016/. Formularele trebuie completate si trimise pâna la data de 20 aprilie 2016 la sediul filialei Habitat for Humanity Comanesti, Strada Combinatului, nr.14, Comanesti, România, prin fax la numarul 0334819574, cu mentiunea «Aplicatie locuinte Bacau» sau depuse la santierul din strada Izvoare din Bacau in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 10 -17”, spune Loredana Modoran, coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity România

Selectia familiilor partener Habitat for Humanity România este realizata de catre un comitet alcatuit din voluntari din comunitatile in care organizatia activeaza. Acestia pot fi reprezentanti ai partenerilor locali, sponsorilor, actuali beneficiari, alti oameni din comunitate. Pentru detalii suplimentare referitoare la selectie, cei interesati o pot contacta pe Ana Gura la numarul de telefon 0751.204.454.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ