Pe lista aprobata de executiv, in sedinta de ieri, au fost incluse blocurile de pe strazile Bucegi (135 locuinte), etapa 1, Narciselor 14 A (29 locuinte)si Orizontului 44 (40 locuinte). Aceste imobile au fost date in folosinta in 2003.

Si in Târgu-Ocna se va vinde un bloc, pe strada 9 Mai nr.2, blocul A12. Pentru aceste apartamente exista si solicitari.

„In acest moment, avem o suta de cereri de cumparare. Exista o comisie constituita, care se va ocupa de vânzare. Banii se vor duce toti la ANL. Pretul va fi de 327 euro pe metrul patrat, dar oamenii vor trebui sa cumpere si suprafete calculate din casa scarii si spatii comune”, a explicat viceprimarul Ilie Birzu.

PUBLICITATE

In a doua etapa, autoritatile locale intentioneaza scoaterea la vânzare a blocurilor de pe strazile Fagaras, Depoului si Letea. In 2013, printr-o hotarâre a Consiliului blocurile ANL nr. 4, 6 si 8 de pe strada Fagaras (fosta Bucegi), bl. 80, 82, 84 si 86 de pe strada Depoului, bl. 46 si 50 bis de pe strada Letea au trecut din proprietatea municipiului in cea a statului pentru vânzare.

Vânzarile nu s-au concretizat intrucât pretul cerut a fost mare, initial de 427 de euro, dupa care a fost redus la 326 euro/metru patrat. N-ar fi fost atât de piperat daca oamenii ar fi platit doar suprafata locuintei, dar pentru ca se luau in calcul si spatiile comune, acestia ar fi achitat de doua ori valoarea apartamentului. In aceste conditii, multi au renuntat la ideea de a cumpara.

La acest moment, nu se cunoaste modalitatea prin care se va face vânzarea. Pâna acum, cei interesati puteau cumpara si prin programul Prima Casa. In prezent, sunt in elaborare niste norme de aplicare a legii care vor lamuri exact cum se va proceda.

In judetul Bacau, ANL a construit 1.300 locuinte, dintre care 700 sunt in municipiu. Din 2013 incoace nu s-a alocat nici un leu pentru inceperea unei noi constructii in municipiu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ