Spitalul Municipal Bacău va putea fi utilizat pentru tratarea cazurilor de COVID-19, la etale patru și cinci, în urma unei Hotărâri de Guvern de astăzi, care limpezește statutul juridic al unității sanitare. Ministerul Sănătății a promovat hotărârea prin care Spitalul Municipal revine în totalitate Consiliului Local Bacău, singurul în măsură să decidă acum o asociere sau o altă formă de colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Bacău, prin intermediul Consiliului Județean.

Spitalul Municipal a fost gândit de liberali, care l-au finalizat în proporție de 80%. Timp de patru ani, primarul Cozmin Necula și gașca de la PSD, condusă de Dragoș Benea, au abandonat investiția, deși existau bani. Au vrut să facă un holding cu spitalul județean, dar guvernele lor de la PSD nu au găsit soluții, astfel că i-au privat pe oameni de servicii medicale de calitate. Acum, Guvernul PNL s-a ținut de cuvânt: a identificat modalitatea de a debloca situația și, mai ales, de a permite ca etajele patru și cinci, amenajate în contextul pandemiei COVID-19, să devină funcționale. De aici încolo, este treaba autorităților locale, a primarului Necula, a președintelui CJ, Sorin Brașoveanu, care să decidă forma de colaborare și de preluare de către spitalul județean, pentru ca cele două etaje să poată fi folosite. Noi am trecut peste orice fel de orgolii, acum este de datoria lor să o facă”, a declarat deputatul Ionel Palăr,

Odată ce Hotărârea de Guvern este publicată în Monitorul Oficial, consilierii locali ai PNL din Consiliul Local (CL) Bacău vor iniția o hotărâre de consiliu, care conține inclusiv posibilitatea de a da în folosință parțială gratuită cele două etaje, către Consiliul Județean Bacău, respectiv, către Spitalul Județean de Urgență Bacău, și utilizarea acestora în contextul pandemiei COVID-19.

Biroul de presă al PNL Bacău

 PUBLICITATE