„Stimate domnule primar,

Alăturat vă transmitem ordinul Autorității Naționale Sanitare Venerinare numărul… din data de…, care cuprinde principalele măsuri care vor trebui luate pentru combaterea pestei porcine la dumneavoastră în comună. Vă rugăm să vă aplecați asupra interdicției decise de onor’ ministerul nostru asupra reproducerii porcilor în gospodăriile populației.

Pentru aceasta, veți proceda de îndată la aducerea tuturor porcilor masculi la sediul Primăriei, desigur, dacă nu ați făcut deja acest lucru. Veți verifica personal care dintre animale este porc și care este scroafă. Nu vă luați după declarațiile proprietarilor, că mai și mint.

Veți cauta un imobil în care să fie cazați masculii, imobil care să aibă încălzire, ferestre luminoase și instalație audio pentru că veți furniza și un program de muzică clasică pentru calmarea animalelor.

Dacă nu găsiți o clădire, încercați cu o sală de clasă de la școala generală. Veți achiziționa nutreț și paie pentru așternut și veți delega câte persoane sunt necesare pentru a asigura hrănirea și curățenia.

De două ori pe săptămână, porcii vor fi scoși și spălați cu furtunul cu apă caldă. Dacă observați că unii masculi se simt atrași de alte exemplare, nu interveniți, partidul nostru este unul european și nu se împotrivește relațiilor între persoane de același sex”.

„Stimate domnule secretar de stat,

Vă aducem la cunoștință că am încercat să procedăm la măsurile primite. În comună avem un număr de 55 de masculi, pentru care am fi găsit, până la urmă, posibilități de cazare, dar nu am reușit să îi scoatem din curțile oamenilor.

Alăturat vă anexăm facturile pentru cinci perechi de pantaloni, șapte geci și trei perechi de cizme, hărtănite de câinii unor săteni, după ce am intrat în curțile lor. Cu toate încercările eroice ale șefului de post și ale viceprimarului care a făcut războiul în Afganistan, nu am reușit niciodată să ajungem la cocinele porcilor.

Vă propunem ca onor’ Guvernul să examineze posibilitatea comandării unor prezervative speciale pentru porcine, împreună cu instrucțiunile de utilizare, iar o delegație de la Minister să vină și să le explice animalelor cum se întrebuințează. Puteți încerca să accesați și fonduri europene, poate ăia de la Bruxelles sunt la fel de inteligenți ca dvs. la București și le aprobă.

Vă trasmit toate cele bune, împreună cu urările sătenilor, pe care, din păcate, nu le pot reproduce.

Și să știți că am observat că pesta porcină face foarte multe victime în zonele prin care se presupune că vor trece refugiații musulmani, în restul Europei, toate fiind bune și frumoase.”