În Liga Zimbrilor, 2018 s-a încheiat cu prima etapă a returului. Iar acest ultim meci din an și primul din retur a adus handbaliștilor de la CSM Bacău o mult așteptată gură de oxigen. Miercuri seara, „CSMeii” și-au întrerupt seria neagră a înfrângerilor, obținând cea de-a patra victorie stagională: 44-29 (19-12) contra „lanternei roșii” a campionatului, Universitatea Cluj.

Pentru echipa lui Eden Hairi, succesul contra clujenilor a venit la pachet cu înfrângerile a două dintre contracandidatele la retrogradare, HC Buzău și CSU din Suceava. Buzoienii lui Eliodor Voica au fost învinși acasă, cu 33-34 de Minaur Baia Mare, în ciuda faptului că la pauză aveau un avans de trei goluri: 19-16.

În ceea ce-i privește pe suceveni, aceștia au capotat cu 37-18 pe terenul liderei CSM București. În acest context, CSM Bacău a urcat pe locul 10, poziție pe care, mai mult ca sigur, va și ierna, având în vedere că ocupanta locului 11, CSM Făgăraș (aflată la un punct distanță de „CSMei”) urma să joace aseară în fieful Focșaniului.

În meciul cu Universitatea Cluj (singura formație care nu a luat niciun punct în aceste 14 etape), băcăuanii au evoluat în formula: Tamaș, Crăciunescu, Freiwald- A. Drăgan 9 goluri, M. Cotinghiu 7, Gal 6, Păunescu 5, Serhel 4, Tărîță 3, Anton 3, Sadovyi 2, G. Cotinghiu 2, Păunică 2, Bologa, Maksimov, Tudorancea. Deși Liga Zimbrilor va cunoaște o pauză competițională până la finalul lui ianuarie 2019, handbaliștii băcăuani nu vor lua imediat vacanță, ei urmând să-și continue antrenamentele până săptămâna viitoare.

Alte articole