15 iulie 2024
EconomieGrupul Agricola domină piața cu Salamul de Sibiu

Grupul Agricola domină piața cu Salamul de Sibiu

Grupul Agricola, un gigant al industriei alimentare românești, cunoscut pentru activitățile sale în creșterea păsărilor, producția de carne, ouă, mezeluri și ready-meal, a reușit să atingă o cotă de piață impresionantă de aproape 43% pentru Salamul de Sibiu. Acest produs de nișă a devenit un pilon central în strategia de creștere a grupului, care își propune să continue extinderea acestei categorii premium.

Vânzările totale de Salam de Sibiu au atins impresionanta cantitate de 3.000 de tone pe an, generând venituri de circa 100 de milioane de lei, conform celor mai recente date oferite de Ziarul Financiar. Aceste cifre confirmă poziția dominantă a Grupului Agricola pe piața de mezeluri din România.„Misiunea noastră este să menținem Agricola în top trei producători în piața de agrobusiness și să avem un loc pe podium în categoria de carne de pasăre, unde acum avem o cotă de piață de 12,6%, iar la Salamul de Sibiu să ne păstrăm poziția de lider de piață, cota în acest moment fiind de 42,7%. Lucrăm în fiecare an pentru a avea o creștere sustenabilă“, au declarat reprezentanții grupului Agricola din Bacău.

Salamul de Sibiu este un produs de nișă, reprezentând 4% din volumul pieței de salam și 2% din valoarea totală a acesteia. Cu toate acestea, în categoria de produse crud-uscate, Salamul de Sibiu domină cu 15% din volumul total și 20% din valoare. Conform președintei Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, Carmen Gavrilescu, grupurile Agricola, care produce acest brand la fabrica Salbac, Aldis Călărași, Salsi Sinaia, The Family Butchers (Reinert), Scandia Food și Cris-Tim Family Holding contribuie semnificativ la acest succes.

În 2023, s-a raportat că în România se vindea o cantitate de 3.000 de tone de Salam de Sibiu pe an. Dacă acest produs reprezintă 2% din piața de mezeluri, valoarea acestuia se apropie de 100 de milioane de lei, conform calculelor ZF bazate pe datele furnizate de Market Vector. Studiile arată că românii cheltuiesc anual circa 4,5 miliarde de lei pe mezeluri, ceea ce subliniază importanța acestui segment de piață.

„În fiecare an lucrăm la produse noi, însă, statistic, rata de succes este undeva la 30%. Nu toate performează, cifra de afaceri se face în continuare cu produsele consacrate, dar produsele inovatoare răspund unei nevoi de nișă și adaugă valoare la reputația brandului Agricola“, au explicat reprezentanții grupului.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri